• 9
    bı sıfatla kadroda hacim kaplayan oyuncuların kendilerine forma şansı geldiği takdirde ortalama bir performans sergilemesini umarsınız. lakin son yıllarda galatasaray futbol takımı rotasyon oyuncularına baktığınız takdirde bu oyunculardan alınan hizmetin rotasyon oyuncusu tanımının çok uzağında olduğunu görüyoruz.

    2018-2019 sezonunda muğdat çelik ile başlayan son transfer sezonunda da aytaç kara alparslan öztürk gibi isimlerle devam eden galatasarayımıza katkısı asgari düzeyde kalmış, sırf bonservis verilmiyor yanılgısıyla çok parası heba edildi galatasaray'ın. örneğin geçen yaz kadroya katılan bu oyunculara 4-10 milyon tl arasında kontratlar verildi. geçen yazın döviz kurunu ölçü aldığımızda bu paralar 0.5-1.2 milyon euro gibi bedeller yapıyor. oyuncularla sözleşmeler türk lirası üzerinden yapıldığı için bu paraların döviz karşılığı ilk etapta önemsemiyor.

    peki aldığımız tüm ismi duyulmuş, takıma seviye atlatacak oyuncuları yukarıda söz ettiğim 0.5-1.2 milyon euro daha düşük bedellerle kadromuza katsak transferlere olan bakış açısının nasıl değişebileceğini düşünün. örneğin sergio oliveira'nın 2.75 değil de 2 milyon euro yıllık ücret aldığını... herhalde taraftar gözünde transfere verilen not 100 üzerinden 15-20 puan artardı.

    tüm bunları yaparken de rotasyonumuzu öz kaynak ile oluşturabiliriz. gençlerimize ek olarak emre akbaba gibi kalitesi az çok belli yerliler ile ryan donk gibi maaş skalasında çok yer kaplamayan tecrübeli ve her şeyden önce altyapı oyuncularımızla iletişimi iyi isimler ile rotasyonumuzu tamamlayabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın