resim
Evander da Silva Ferreira
Takım:Portland
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:26
Boy:1.80
Uyruk:Brezilya
  • 51
    hakkinda en ufak bir fikrimin bulunmadigi orta saha topcusu.

    galatasaray, haaland'a ilk giden kuluplerden birisiydi. hatta oyuncuyla her konuda anlasilmis, kulubuyle odemeyi taksite bolmedigi icin anlasamamis ve o yuzden alamamistik. bugun kendisi manchester city'ye 140 milyon euro gibi, ayni performansini devam ettirebilirse kendisi icin sudan ucuz denecek bir meblada cikis maddesi koyduracak kadar nazi sozu gecen bir konuma geldi.

    haaland cok uc bir ornek olsa da, bazen kulupler eksigi olmadigi icin, bir sey daha gormek icin, basiretleri baglandigi icin, ayni donemde daha cok ihtiyaclari olan baska oyunculara butce ayirdiklari icin bazi oyunculari ikinci plana atabilirler. nelsson bu konuda cok iyi bir ornek. bizim yerimize orta sira bir italyan takimina gitse sizce yedek kalip geri mi donerdi, yoksa orada da kendisini ispat edip juve'de de ligt 'in alternatifi olarak ismi mi yazilirdi?

    evander'i hic tanimiyorum, faydasi olur mu yapar mi yapamaz mi bir fikrim yok.
    ancak, omer bayramdan bir devre orta saha katkisi almis, eren derdiyok'la sampiyonlar ligi maclarina cikmis bir takim olarak artik ogrenmemiz gereken bir sey var; futbolcularin kalitesini belirleyen sey sistem. eger kendisinin iyi yapabildigi seyler okan buruk'un oynatmak istedigi tarza uygunsa, takimin geri kalaniyla uyumluysa; buradaki yasama ayak uydurabilirse gayet faydali olacaktir.

    bakin yetenek bareminden bahsetmiyorum, uygunluktan bahsediyorum. messi'nin ona hic uygun olmayan psg formasiyla 6 golle 2021-2022 sezonunu kapattigini unutmayalim.

    yillar icinde messi olmasa bir hic denilen tiki taka barcelona'sindan, "xavi iniesta olmadan messi oynayamiyor" a nasil evrildigimizi ancak su anda arjantin milli takiminin dogru yapiya kavusmasiyla ve messi varligiyla nasil dunya kupasi favorilerinden birisi haline geldigini, ronaldo gitmeden once yukselise gecen manu'nun ronaldo + sancho eklemesiyle nasil tepe taklak oldugunu, gorunurde forvet sorunu yasayan chelsea'nin sezonun en flas forvetlerinden birisini getirip nasil tek bir gram fayda alamadigini dusunelim.

    madridistalar vinicius'tan beceriksizligi ve bencilligi yuzunden vazgecmek uzereyken, ancelotti ile nasil bi anda 1 milyar euro fesih bedelli sozlesmeye imza attigini dusunelim.

    fifa/pes gibi oyunlar algilarimizi cok bozdu. gercek hayatta becerilerimiz bir numara ile belirlenmiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın