resim
Cenk Ergün
Görev:Futbol Direktörü
Takım:-
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 720
    galatasaray'ın sözde transfer sihirbazı olan sportif direktörü. kendisi hakkında yapılan "şampiyon olan kadroyu kurdu" övgüsü saçmadır. bu kulüp yıllarca ffp kısıtlamaları kıskacına düşmüş, yaşlı ve maliyetli kadronun temizlenmesi yine yıllar almıştır. o kadronun iki kere şampiyon olması bize uzun vadede hiçbir şey kazandırmamıştır. ne ekonomik olarak iyiye gittin, ne avrupa'da başarılı oldun, ne de iyi bir sistem kurdun. bu ülkede taraftarların anlamadıkları şey şampiyonluğun zerre öneminin olmadığıdır. sırf bir sezonluk şampiyonluk için kulübün 4-5 yılını çöpe atmayı göze alacak kadar şampiyonluk sevdalısı bu kitle.

    işin daha ironik tarafı bu kitle takımları avrupa'ya gidip rezil olduğu zaman ajax, dortmund, benfica, porto gibi kulüpleri örnek gösteriyor, onlara özeniyor. ama kendi alt yapı oyuncusu yanlış pas verince tribünde ve burada futbolculuğu falan kalmıyor tabi. ülke ekonomisi eskiden bu kadar berbat durumda değilken yine bir şekilde düşe kalka toparlıyorduk ancak artık o lüks yok.

    bu bataklıktan ancak kendi alt yapı oyuncularınla, marcao, kerem gibi transferler ile çıkabilirsin. sana bir iki sezon katkı verecek sonra yük olacak 28 yaş üstü futbolcularla değil. dursun özbek yönetimi ve beraberinde gelen cenk ergün 'ün 50 kişilik futbolcu listesi varsa bunun yüzde doksanı 28 yaş ve üstü maşallah.

    geçen sene kurulan genç ve eksikleri olan kadroya bile 6 ay zor sabretti bu taraftar. avrupa'da çatır çatır top oynayan o kadro hani. ama pardon kaos sezonunda 13. olup; kupa da denizli'ye elenmişti doğru. o yüzden sil baştan yapıp artık tecrübeli "yıldız" oyuncular alıp şampiyon olmalıyız. ha siz tek sezonluk şampiyon olacak bir takım istiyorsanız bir şey diyemem. ancak sonrasında avrupa'da rezil olunca burada "yahu adamlar ne güzel tempolu oynuyor, genç kadro kurmuş, sistemleri var" diye yakınmayacaksınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın