resim
Erik Botheim
Takım:Malmö FF
Mevki:Santrfor
Yaş:24
Boy:1.85
Uyruk:Norveç
  • 102
    kariyeri norveç liginde 1 sezonda 15 gol ve iki iyi roma maçından ibaret futbolcu. bu oyuncuya 2,5m euro yıllık ücret ve 2m euro imza parası verecek kadar aklımızı yitirmediğimiz için memnunum. 7,5m euro bonservis 1m euro yıllık ücretle yapılan transfer, 2,5m euro yıllık ücret 2m euro imza parası ile yapılan transferden daha düşük maliyetli vergi hesaba katıldığında ve oyuncu başarısız olursa 2. yöntemle yapılan transfer tamamen ölü yatırım oluyor oyuncunun o kontratı başka bir yerde asla bulamaması sebebiyle. 7,5m euro 1m euro yıllık ücret verdiğin futbolcu başarısız olursa ise 1 sezon sonra daha düşük bir bonservisle satabilirsin, ya da oyuncu kariyerini yeniden ayağa kaldırmak için başka bir takımda kirada geçirmeyi kabul eder bir sezonu.

    mohamed'i ben beğenmiyorum ve hatalı bir transfer olduğunu düşünüyorum mesela, fakat mohamed ile yapılan anlaşma doğru bir anlaşma. oyuncu burada başarısız bir sezon geçirdi ve hala fransa'dan ilgi var ve satılabilir. mohamed'e 5 kuruş bonservis ödemesek de 2,5m euro yıllık ücret versek böyle bir ihtimal olmayacaktı, maaşının yarısını da biz ödeyerek bir kulübe bedelsiz kiralayacaktık göndermek istesek.

    botheim'a gelince oyuncu izlediklerimden okuduklarımdan anladığım kadarıyla zeki ve yetenekli bir futbolcu, fakat kariyerinin şu aşamasında süper lig seviyesinde kapalı savunmalara ve fiziksel oyuna karşı pivot özelliklerini sergileyebileceğine inanmıyorum. 22 yaşında şampiyonluk yarışı veren bir takımda pivot santrafor rolüyle oynayan oyuncu neredeyse yok. bu tip santraforlar potansiyellerine genellikle 26-27 yaşlarında ulaşıyor. botheim mevcut haliyle geçiş oyunu oynayan şampiyonluk hedeflemeyen bir takımda başarılı olabilir, beklenen gelişimi gösterirse de 3-4 sene sonra belki transfer etmeyi aklımızdan bile geçiremeyeceğimiz bir futbolcu olur fakat bugün bizim için doğru profil olmadığı gerçeğini de değiştirmiyor bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın