resim
Idrissa Gana Gueye
Takım:Everton
Mevki:Merkez orta saha
Yaş:34
Boy:1.74
Uyruk:Senegal
  • 80
    kendisini 6 numarada düşünüyorsak başımın üstünde yeri var; yok b2b olarak kendisini istiyorsak aman diyeyim aman. 33 yaşında b2b olmaz, eşyanın tabiatına aykırı.

    verilen paranın geri dönüşü olmayacak ve sadece yerel başarılar kovalayacağımızı düşünürsek mali olarak bize sadece zarar yazacak bir oyuncu. avrupa'da başarı elde etmeden bu tarz oyuncuların maliyetini çıkarmak imkansızdır. seneye avrupa'da yokuz yani bu maliyeti tolere edemeyiz. şöyle düşünün, şampiyon olsak ligden ve yayın gelirinden kazanacağımız para aşağı yukarı 25 milyon € civarı ve her sene kura bağlı olarak düşüyor. gueye'in senelik maliyeti en az 5 milyon € olacak. yani senin şampiyonluktan gelen paranın %20'si buharlaşmış oldu çünkü gueye'ye vereceğin paranın geri dönüşü olmayacak.

    kendisine verilebilecek en uygun rol, takımın beyni olmasıdır. yani takımın pres ve geri çekilme sürelerini ayarlayacak, hücum yönünü ayarlayacak, takımın genişliğini ayarlayacak olan 6 numara rolüdür. gueye bu tarz bir oyuncu değil. bunu da gueye'den çok daha ucuza yapacak ve gerçekten bu tarz olan oyuncular da var. ama gueye kadar iyi pozisyon alan, pozisyon zamanlaması olan üst düzey kesici çok zor bulunur.

    beni çok ikilemde bırakan bir oyuncu. maliyeti de göz önünde bulundurunca bir tık istemeyenlerin tarafına kayıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın