resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 2521
    kendi jenerasyonunun açlık ara en başarılı hocası. bunun aksini iddia etmek, şenol güneş'in fatih terim'den daha başarılı olduğunu iddia etmeye benziyor. nesnel bir şey bu, kupa sayısıyla ölçebilirsiniz. üstelik kendi jenerasyonundaki diğer hocaların aksine okan buruk'un göreceli bir avrupa başarısı da var.

    bu adam galatasaraylı da. kendisiyle futbol oynamış kime sorsanız söyler. hatalar yapmış olabilir ama bütün günahı okan'ın omuzlarına yüklemek adil olmadığı gibi kendisinin formamızı o hatalardan sonra bir daha giydiğini unutmamak lazım.

    teknik direktörlük becerileri çok potansiyel vadediyor. son birkaç gündür sosyal medyada galatasaray'ın 2022/2023 sezonu hoca tercihi "okan buruk mu fatih terim mi?" gibi anlamsız bir açmaza sokuldu. fatih terim bu kulübün en büyük birkaç efsanesinden biri; türk futbolunun gördüğü en başarılı teknik direktör, en orijinal figür. ancak artık 68 yaşında, yani teknik direktörlükteki son birkaç yılında. üstelik son bir iki yıldır performansı düştü, beşiktaş'ın ardında averajla ikinci bitirdiğimiz sezon bile oynanan oyun vasatın altındaydı. sıkıcıydı ve ben artık sıkıcı bir galatasaray izlemek istemiyorum. modern, ne oynadığı belli, "toplu halde oynayan" bir galatasaray izlemek istiyorum. bu benim için hemen alınacak bir şampiyonluktan bile önemli.

    şimdi, bu şartlarda şöyle bir seçim söz konusu: zirvesini görmüş ve artık yaşı itibarıyla doğal olarak düşüş eğilimine girmiş, galatasaray tarihinin ve türkiye'nin en büyük hocası mı yoksa henüz zirvesini muhtemelen görmemiş, potansiyel vadeden, galatasaraylı ve galatasaray'ın efsane bir kadrosunun en önemli parçalarından biri olan, kendi jenerasyonunun ne başarılı hocası mı? ben ikincisini seçerdim zira halihazırda ilkinin daha iyi bir teknik direktör olduğunu kabul etsek bile, bugün onu getirmek pahasına kulübe yıllarca hizmet edebilecek ikinci seçeneği kaptırabilirsiniz. galatasaray, artık önüne bakmalı. fatih terim galatasaray'a hizmet etmek istiyorsa futbol şubesinde görev almalı. her şeyin bir ömrü var; yetenekler de bundan azade değil.

    analojileri pek sevmem aslında. birçok şeyi açıklamazlar ve manipülatiftirler. ancak burada görüşlerimi uzun uzadıya açıkladığımı düşünüyorum. bu yüzden, biraz daha netleştirmek adına şöyle bir anoloji yapacağım: sene 2011 ve bir yatırımcısınız. msn'e mi yatırım yaparsınız whatsapp'a mı? durum biraz buna benziyor. kimse fatih terim'in yaptıklarını ve büyüklüğünü yadsımıyor ancak okan buruk, başarılı olur olmaz onu zaman gösterecek, bugünü geleceği düşünerek belirlemektir. fatih terim'i seçmek ise bugüne geçmişten uzanmaktır. geçmiş uzaklaştıkça, tıpkı bir ayağı iskelede bir ayağı iskeleden uzaklaşmakta olan teknenin güvertesindeki biri gibi, sallanmaya başlarız. mutlak ayrılık günü geldiğinde ise takımın başına getirecek bir okan buruk bulamayabilir, manchester united'ın bugünkü durumuna düşebiliriz. bu riski almaya değmez. galatasaray, geleceği planlamalıdır ve okan buruk gerçekten geldiyse galatasaray yönetimi doğru karar vermiş diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın