resim
Edward Paul Sheringham
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:58
Uyruk:İngiltere
  • 5
    tam adı edward paul sheringham olan ingiliz forvet oyuncusu. kariyeri boyunca millwall, aldershot, djurgardens, nottm forest, tottenham, man utd, tekrar tottenham, portsmouth, west ham ve colchester formaları giymiştir.

    millwall, tottenham ve west ham gibi birbirini hiç sevmeyen 3 londra kulübünde oynamıştır. hatta millwall ile west ham taraftarları birbirinden öldüresiye nefret eder. bu konuda filmler bile yapılmıştır.

    kariyeri boyunca en çok hatırlanan 2 olayından biri; euro 96'da alan shearer ile oluşturdukları forvet hattıdır. turnuva boyunca; shearer sağda, sheringham onun biraz arkasında solda, müthiş bir ikili oluşturup arkalarına da gazza'yı alarak, özellikle hollanda maçında* müthiş bir performans sergilemişlerdir. fransa 98 dünya kupasında da shearer ile beraber oynamışlar ancak arkalarında gazza olmayınca aynı verimi gösterememişlerdir. sheringham da formasını 18 yaşındaki owen'a kaptırır, bir daha da alamaz. 2002 dünya kupasının da kadrosunda yer alır ancak varlık gösteremez.

    kariyerindeki diğer olayı ise; 1998-99 şampiyonlar ligi finalinde manchester united, bayern münchen karşısında 1-0 yenikken, son dakikada golü atarak 1-1'e getirmesidir. sheringham'ın attığı bu beraberlik golü ile hemen ardından gelen solskjaer'in golü, bu maçı dünya futbol tarihinin en efsane maçlarından biri haline getirir. o sezon man utd'nin bütün gollerini dwight yorke-andy cole ikilisi atmıştır ama o gece efsane olan oyuncular sheringham ile solskjaer'dir.

    bir ara isveç'e bile gittiği bu hareketli futbol kariyerini tam 42 yaşına kadar sürdüren teddy, 2008'de colchester united formasıyla futbolu bırakır, akıllarda da tottenham, man utd ve ingiltere milli takımıyla attığı golleri bırakır...
App Store'dan indirin Google Play'den alın