resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 2436
    bence ibrenin başka birine dönmesinin mümkün olmadığı bir dönemden geçtiğimiz için önünde sonunda galatasaray'ın teknik direktörü olacak kişidir. diyelim ki mucize oldu ve ibre yabancı bir teknik direktöre dönebildi, ismi de marco rose olsun, bu adam hayatı boyunca belirli bir düzen ve sistem içinde yaşamış, türkiye gibi bir kaosun kıyısından geçmemiş bir kimse. uyum sağlayabilir, sağlayamaz o çok ayrı bir mevzu, ancak bunun için de zaman gerekiyor. kimsenin de artık sabrı kalmadığına göre iki üç ayın ardından karalama kampanyaları başlar, ayağını kaydırmak için türlü atraksiyonlara girilir ve belirli bir sözleşme fesih bedeli karşılığında gönderilir. hangi yabancı gelirse gelsin olacak olan budur.

    okan en azından bu toprakların insanı ve kendini bir noktaya kadar kanıtlamış bir teknik direktör. zaten bu yıl avrupada yokuz, yabancı hoca kumarına girmenin anlamı yok. ücreti de makbul bir seviyede olacaktır. ve her şeyden önemlisi, kendisi teknik direktörlüğe gelmek için yırtınıyor. diğer hocalar gibi ikna edilmesi gerekmiyor. böyle insanların işlerinde başarıya ulaşma ihtimalleri çok daha fazla. ayrıca bana göre marco rose öyle çok matah bir teknik direktör değil, de zerbi vs zaten hiç galatasaray ruhuyla alakası olmayan bir adam. böylesi kritik bir süreçte, takımın içinde bulunduğu zorluğun farkında olan tek isim okan buruk. yabancı bir teknik direktör gelecek de, bizim başarıya olan takıntımızı anlayacak da, türklerin mantıksız davranışlarına şaşırmayı bırakacak da, sistemsizliği adam edemeyeceğini idrak edip kendini değiştirmeye karar verecek de... çok çalkantılı ve riskli bir süreç. başarı ihtimali gerçekten zayıf.

    temennim odur ki maceraya atılmadan, ağır mali yüklerin altında girilmeden, aklı selim bir şekilde tercih yaparız ve okan buruk takımımızın başına geçer. kendisinin çok süper bir teknik direktör olduğunu düşünmüyorum, yanlış anlaşılmasın, ancak diğer yabancı adaylara nazaran potansiyelini daha fazla açığa çıkarabileceğine inanıyorum. marco rose muhtemelen okan buruk'tan daha iyi bir teknik direktördür ya da gallardo, buna itirazım yok fakat onları anavatanlarından koparıp, başka bir futbol iklimine getirdiğimizi unutmayalım. uyum süreci zaman ve sabır gerektirir ve tekrar ediyorum o da şu an bizde kesinlikle yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın