2022 FIVB Kadınlar Milletler Ligi 6.Hafta Maçı
00:00
3 - 2
  • 10
    3’lü hücum turunu korumak için yaptığımız elif şahin değişikliğiyle kendi elimizle verdiğimiz maç.

    bench’te artık naz gibi bir pasörümüz yokken bu tür hamleleri yapmak çok riskli. böyle denemeleri vnl’de yapmak oldukça normal fakat tica ve maja gibi en önemli iki oyuncusundan yoksun sırbistan’a karşı maçın karar anında bu riski almak gereksiz. çin ve brezilya mağlubiyetleri bize pek eksi yazmazdı fakat iki dünya yıldızından yoksun sırbistan’a yenilemeyiz. son 3 senedir bölüm sonu canavarı gibi tüm madalya anlarında bizi mağlup eden sırbistan’ın b takımına yenilmek pek olmadı.

    kulüp takımında gabi ve michelle gibi libero kıvamında manşet alan iki smaçörle oynamaya alışık giovanni’nin milli takım smaçör rotasyonunda hande hariç böyle komple bir oyuncusu yok, savunmasına güvendiği meliha’nın da maalesef hiç hücumu yok. pasör çaprazı için melissa ve aleksia’yı devşiriyoruz fakat bu takımın asıl eksiği yıllardır smaçör mevkiinde. gözde kırdar gibi bir oyuncuyu çıkartmak çok çok zor fakat ilkin ve derya’ya daha çok güvenerek bu sorunumuzu aşabiliriz.

    vnl’in final etabına kadar oyunumuzu geliştirir, ankara seyircisinin etkisiyle yine bir şekilde kendimize madalya kürsüsünde yer buluruz. asıl hedef olan eylül ayındaki dünya şampiyonasına kadar kızlar oyunlarının üstüne koyacaklar ve bize yine tarifsiz gururlar yaşatacaklardır. bu takımın oyuncuları çok zorlu ve yorucu bir kulüp sezonunu geride bıraktılar, oyunlarının şu anda istenen seviyede olmadığını ve zamanla yükselecek olacağını kabullenmek lazım, ve her şeyden önce kızlara inanmak ve güvenmek lazım, çünkü her anlamda boka batmış ülke sporunun en gurur duyulası takımı bu takım.

    inanmaya devam, uzun vadede paris 2024 hedefleri kurmaya devam, kızlara ve giovanni’ye güvenmeye devam. bir mağlubiyetle pes edecek olsak olimpiyattaki kore maçından iki ay sonra avrupa şampiyonasında madalya alamazdık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın