resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 2411
    türkiye'de başakşehir'den sonra gidebileceği en iyi takım galatasaray olduğu için bu şansını sonuna kadar zorlamaktadır. gereksiz yere yangın yapmak yerine kendisiyle 1+ opsiyonlu sözleşme yapıp doğru 4-5 takviye ve altyapı desteğiyle 1 senelik süre verilmelidir.

    kendisine ya da herhangi bir teknik direktöre duygusal yaklaşmak mantıklı olmadığı gibi böyle büyük camialar için profesyonel de değildir. okan buruk şu an için bir çok kriteri sağlamaktadır. ayrıca kendisini rose ya da de zerbi ile kıyaslamak da doğru olmaz, türkiye'deki takımlar çok düşük bütçeli ve türk teknik direktörler genelde buralardan başlıyor ve düşen marka değerimizle türkiyedeki liglerden yurtdışına futbolcu/teknik direktör akışı azalıyor. bu yüzden daha izole bir futbol havuzundayız maalesef.

    bir çok alanda olduğu gibi futbol da bir ekol, kültür işidir. türk futbolundaki en büyük devrim fatih terimle avrupa kupasını almamızla başladı, burda oynayan futbolculardan bugün kendini yetiştiren ve sıyrılan da okan buruk, o yüzden bu ekol kıvılcıvımına destek mi vereceğiz, yoksa yine ecnebilerin ekolünü mü satın alacağız? seçmek zor cidden. ha bu arada, elbette 2000 jenerasyonunun altını kazırsanız jump derwall yani alman ekolünün kalıntıları çıkar, buna itiraz yok ama bir noktada kendi kendimizin futbol fabrikası/okulu/akademisi olmayı öğrenmesi gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın