resim
Marco Rose
Görev:Teknik Direktör
Takım:RB Leipzig
Yaş:47
Uyruk:Almanya
  • 63
    2019/2020 uefa avrupa ligi j grubunda, okan buruk'lu başakşehir'in 1. olduğu grupta, 3. olan mönchengladbach'ın hocası.

    sözlükte ve futbol yorumcuları arasında üretilen bir argüman var, o da şu; madem okan buruk iyi hoca o zaman dortmund veya mönchengladbach neden kendisini transfer etmedi de marco rose'u transfer etti? bu insanlar teknik direktörlüğün(ing: manager->yönetici) en önemli yetkinliklerinden birinin, iletişim becerisi olduğunu anlayamamışlar. 30 kişilik futbolcu grubuyla, ülkenin spor basınıyla, kulüp yöneticileriyle ve taraftarla iyi iletişim kurabilmek, başarılı olmak için ön koşuldur.

    iletişimin en iyi kurulabildiği dil de anadilinizdir. burdan hareketle gs'nin yeni hocası samet aybaba olsa daha iyi olur demek istemiyorum elbette. fakat hem avrupa'da hem türkiye'de yarışmış ve başarılı olmuş aktif türk hoca okan buruk'un, gs'de başarılı olma ihtimali, marco rose'un gs'de başarılı olma ihtimalinden daha fazladır.

    aşağıdaki linklerde de 5 büyük lig'te çalışan td listeleri var. bu ülkelerde çalışan td'lerin çoğunluğu çalıştığı ülkenin dilini konuşabiliyor. mesela bundesliga'daki 15 takımın hocalarının milliyetleri şöyle;almanya, isviçre, avusturya. geri kalan üç td'nin geçmişi şu şekilde; bundesliga'da futbolcu olarak uzun yıllar oynamış bo svensson, pellegrino matarazzo ve henüz 2 yaşındayken ailesi ile birlikte italya'dan almanya'ya göç eden domenico tedesco.

    bundesliga td listesi: https://www.transfermarkt.com/...r/pokalwettbewerb/L1

    serie a td listesi: https://www.transfermarkt.com/.../pokalwettbewerb/IT1

    la liga td listesi: https://www.transfermarkt.com/.../pokalwettbewerb/ES1

    premier lig td listesi: https://www.transfermarkt.com/.../pokalwettbewerb/GB1

    ligue1 td listesi: https://www.transfermarkt.com/.../pokalwettbewerb/FR1
App Store'dan indirin Google Play'den alın