resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 2395
    galatasaray ve ülke futbolu gerçeklerine bakarsak son derece mantıklı bir seçim olacak olan hoca. küçük dokunuşlarla elindeki oyuncu grubundan iyi verim alan, kısa sürede takımda etkisini gösterebilen bir isim. anadolu takımlarında direkt hücum odaklı oyunu burada ana planı olamaz elbette fakat başakşehir'de irfan-mahmut-aleksic'li kurguladığı takım baskın ve göze hoş gelen bir takımdı. rakibe göre kurguladığı planlar işe yarıyordu, maç maç planlarla öyle şampiyonluğa gitmişlerdi. mesela pandemi sezonunda bize karşı arena'da 1-0 kazandığı o maçta bizi pasifize edip son dakika golüyle kazanmıştı. avrupa macerasında iyi takımlara karşısında anti tez'i gayet başarılıydı. leipzig'e yenilmelerine rağmen çok iyi oynamışlardı, manchester united'ı da yenmişliği vardır. başakşehir'de yaşadığı düşüşün nedenlerinden biri yenilenmekte geç kalan, misyonunu tamamlamış kadroya bağlıyorum. aynı takım aykut kocaman'la bir arpa boyu yol alamadı.
    öyle ya da böyle abdullah avcı'nın yapamadığını yapıp başakşehir'le şampiyonluk apoletini takmıştır. uel'de gruplardan çıkmışlığı var, avrupa'da son derece iyi performans gösterdiğini düşünüyorum. akhisarspor ile ziraat türkiye kupasını da kaldırmıştır.
    diğer teknik direktör adaylarına göre en büyük artıları galatasaray'ı çalıştırma arzusu ve yüksek motivasyonu. çok istekli gözüküyor. ülke dinamiklerine hakim yerli bir teknik direktör olması saha dışında büyük avantaj sağladığını söylemek lazım. yönetimin kısa vadeli sonuç odaklı bir düşüncesi varsa mantıklı bir tercih olacaktır. takımı çok iyi tanıdığını düşünüyorum kısa sürede yapacağı tespitler daha başarılı olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın