resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 2362
    seçimden beri yazılanlara, yönetime tarafına yakın üyelerden ve gazetecilerden duyduklarımıza bakarak kendisinin durumuyla ilgili bir durum tespiti yapmak istiyorum.

    okan hoca şu anda hazır kıta bekliyor, gel deseler yarın gelip göreve başlayacak durumda. yönetimin de 3 yerli hoca alternatifi üzerinde durduğu konuşuluyor ve okan buruk hoca da bunlardan birisi. diğer iki aday ise imparator fatih terim ve nuri şahin. fatih hocaya şu anda gideceklerini düşünmüyorum, hoca kenarda bir süre daha kalkan olarak bekleyecektir, yönetimin kurtuluşu olabilecek konumda çünkü. şampiyonluğa oynayacak kadro kuracağız diyorlar, getirdikleri hoca ligin ilk yarısı itibariyle bir başarı yakalayamamış ve şampiyonluktan uzaklaşmış durumdaysa ilk iş hocaya gidip "hocam gel bizi kurtar" diyecekler. daha önce yaşadığımız senaryo. bu sebepten dolayı şu anda hocaya gidilmeyecektir. eğer gidilirse ve sezona da iyi başlanmazsa zaten taraftarın bir bölümü şimdiden hocaya karşı muhalif durumdayken sezon sonunu göremeden bir ayrılık daha yaşarız ve hiç hoş olmaz. bu sebepten dolayı yerli olarak okan buruk ve nuri şahin arasında gidip geliyorlar, okan hoca cepte, bekletiliyor. öncelik ise yabancı hocaya verilmiş. görüşülen isimlerden marco rose ve roberto de zerbi öne çıkıyor. de zerbi işinin ciddi olduğunu düşünmüyorum çünkü oyun tarzı konuşulan diğer hocalardan çok daha farklı ve maliyetli. marcelo gallardo mevzusuna hiç girmiyorum, ihtimali yok. sadece tahminimi söylüyorum, ilk olarak marco rose için uğraşılır, sonuç alınamazsa de zerbi yoklanır, oradan da sonuç alınamazsa igor tudor'un kolundan tutup getirirler. ya da tudor'a hiç gitmeden okan hocaya gel yarın başla diyebilirler.

    şu aşamada okan hocanın şansı biraz düşük görünüyor. yönetim yarın mazbatasını alsın, bir hafta içerisinde de hoca işi netleşir. 27 haziran'da takım sezonu açacak, hocanın da bir hafta öncesinden görevine başlaması gerekiyor. çok kısa sürede bu iş çözülecektir. hissiyatımı sorarsanız yeni teknik direktörümüzün marco rose olacağını düşünüyorum. basında adı çok fazla çıkmayan adi hütter, urs fischer, paulo fonseca, nuno espirito santo gibi isimler de gündeme gelebilecek isimler. hatta yine boşta olan hocalardan lucien favre, ole gunnar solskjaer, marcelo bielsa, andre villas-boas gibi isim yapmış ancak maliyeti yüksek olma potansiyeli olan hocalardan biri de her an gündeme gelebilir. olanları hep birlikte göreceğiz, en hayırlısı kim ise o olur umarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın