• 10
    bir trakyali olarak kendimi olaya el atmak durumunda hissettigimdir. dinozor hafizalilarin haricinde biz fani'lerin bildigi, trakyanin süperlige eski adiyla 1.lige kazandirdigi 2 isim vardir. birisi uzunköprüspor'da yetisip önce edirnespor'a oradanda bursaspor'a transfer olan selim özer, digeri ise yillar yili mke ankaragücü'nde 39 sirt numarasi ile formasini terleten babaeskili faruk namdar'dir. bunlar trakya kulüplerinden süperlig takimlarina transfer olanlardir. trakyada bilhassa tarim'in yanisira tekstil ve mobilya sanayii bir hayli geli$mi$tir. ortalama trakyali genc lise bittikten sonra kafasina ve babasina güveniyosa üniversite hayatina atilir. okuycak göz yoksa ve zaten baba'da zügürt ise atar kendini fabrikalarin gece vardiyalarinin kollarina. bilmeyenler icin söylüyorum, çorlu edirne asfalti boyunca sagli sollu bunlara trakya cam'da dahil, 1000lerce gencin gecimini sagladigi onlarca fabrika vardir. yani 1. sorun gecim derdi.

    gelelim 2. sorun'a. buda ne edirnespor'un, ne babaeski'nin, nede lüleburgazspor'un gözde klüpler olamamasi. gözde klüp olmak icin ba$ari gerekir, ba$ari icinde iyi futbolcu ve futbola yatirim $art'tir. halbuki bu 2-3 ilin aralarinda zamaninda lüleburgaz ve babaeskispor gibi 2. ve 3.lig'lerde mücadele etmis takimlar vardir. yakalanilan ba$arinin ardindan gereken maddi yatirim yapilmami$ ve maalesef istikrar saglanamami$tir. türkiyemizin genelinde futbolda ekonimik ve sportif anlamda bazi zaaflar vardir ve trakya klüpleride ayni $ekilde bu dertten muzdariptir.

    oysaki biribirilerine olan mesafelerin kisaligi gözönünde bulundurulsa ve tekbilek bir takim olu$turulup adida trakya birlik konulsa fenami olur? ümidimiz bu dogrultudadir..

    ayriyeten $öyle bir inceleme yaptigimizda bazi gerceklerde gözden kacmamaktadir. örnegin:

    ugur ucar, fatih akyel ve orhan cikrikci'nin lüleburgaz'a bagli ahmetbey kasabasindan oldugudur. ve hatta arda turan'in dedesinin edirne'nin havsa ilcesinden ve genclerbirliginin kalecisi serdar kulbilge'nin lüleburgaz'a bagli lahana köyünden oldugudur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın