resim
Muhammed Alperen Uysal
Takım:Manisa FK
Mevki:Kaleci
Yaş:30
Boy:1.90
Uyruk:Türkiye
  • 65
    endüstriyel futbol çarkının içinde olan bir insan olarak savunduğu şeriate karşı geliyor olduğunu tahmin ettiğim kişidir. şeriat madem kuran kanunudur, madem bir harfini bile beğenmemek cehennemlik olmaktır, o zaman üzerinde milyar dolarlık bahis endüstrisinin yükseldiği çarkın içinde de olmamak gerekir tutarlılık için.

    ayrıca bildiğim kadarıyla diz üstü sort giymek caiz değil. üşenmedim baktım, inancı gereği belki tozluk ve şortun altına tayt giyiyordur veya uzun eşofmanla oynuyordur diye, gayet de boy boy kısa şortlu fotoğtafları var.

    maaşınının bir kısmı yayın gelirlerinden geliyor, e haliyle yayıncı kuruluşlar islama uygun yayın kaygısı gütmüyor, yeri geliyor kızlı erkekli diziler filmler dönüyor, hatta öbüşülüyor bile. gerçi sanıyorum alkolden ve sigaradan alınan vergiyle ödenen maaşta da sıkıntı yoktu. o yüzden bu çok dert değil.

    futbol için de ibadeti aksatmıyorsa oynamak caizdir deniyor. bu adamın hiç mi akşam namazı saatine gelen maçı olmadı? kaza edebileceğini biliyorum da, ibadeti aksatmayacak şekilde oynamak dendiği için gündeme getirdim, burada çelişki yoksa aydınlatabilir linçleniyor diyen arkadaşlar.

    bana öyle geliyor ki "işime gelen yere kadar şeriat, benim keyfimi bozacak yerden sonra sekülerlik" gibi hibrit bir inanca uygun bir hayat yaşanıyor burada. o yüzden ifade özgürlüğü müdür değil midir orasına karışmadan sadece bu tutarsızlıkları görmek bile eleştirmeye yeter sebeptir.

    kaldı ki daha sosyal medyada bulunmak şeriate aykırı mı değil mi o bile net değil bildiğim kadarıyla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın