resim
Halil İbrahim Dervişoğlu
Takım:Gaziantep FK
Mevki:Santrfor
Yaş:24
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 1855
    2021- 2022 yaz transfer sezonunda adı geçerken bir twitter adresinden kuroko yakıştırması yapılmış ve çok hoşuma gitmişti.

    kuroko kimdir, nedir ? diye soracak olanlara kısaca bahsedeyim. kuroko'nun basketbolu isimli animenin silik ama başrol oyuncusudur. bu animede bir birinden yetenekli basketbolcular vardır. hepsinin ayrı ayrı farklı ve güçlü özellikleri vardır. kuroko'nun ise fiziği bile basketbolcu gibi değildir. basketbol için temel yetenekleri de yok denilebilir. fakat çok iyi saha görüşü vardır. bu sayede hem pas opsiyonu olup hem de iyi paslar atmaktadır. böylelikle de takımın ihtiyaç duyduğu anlarda bağlantıyı yaparak takımına galibiyetler getirir.

    bu bağlantı yapabilme özelliğinden dolayı, halil'in de takımın kuroko'su olacağına inanıyordum. aslında geldikten sonra oldu da. o basit ya da hakir görülen dönme meziyetleri sayesinde pozisyonlar ve goller bulduk. çok eksiklikleri vardı ve geliştirmesi için çalışması ve kendisinden istenilen görev tanımının net olması gerekiyordu.

    aslında her şey olması gibi ilerlerken, birileri bu ilerlemeyi durdurmak için elinden geleni yaptı. sahada sürekli golleri iptal edilen, penaltıları verilmeyen, rakiplerine dokununca faul çalınan bir takım haline gelmeye başladık. bu süreçte objektif taraftarımızın ve yöneticilerimizin, hakemi de yeneceksin abi ya, sen nasıl büyük takımsın söylemleri, teknik heyete şu mesajı verdi. bizim arkamızda kimse yok, en azından bitirici oyuncular ile oynayalım. yani teknik ekip doğru oyundan, puan getiren oyuna dönmeye çalıştı. bu esnada da halil gibi yan parçalar biraz düşmeye başladı.

    daha sonra ise hayatında olabilecek en kötü şey oldu ve takımın başına konuştukları ile sahada yaptıklarının alakası olmayan, tazminat alabilmek için her hafta galatasaray kulübüyle ve taraftarlarıyla dalga geçen bir kişi geldi. mesleği hala muamma, çünkü ne yaptığını muhtemelen kendisi de bilmiyor. tabi dalga geçerken de fatih terim'den sonra geldiği için sürekli övüldü. ekşi'de ve burada haftalarda en beğenilen entry'lerin öznesi oldu. işte bu kişi, önce halil orta saha oyuncusu dedi, sonra aynı morutan'da ve barış alper'de yaptığı gibi oynaması gereken maçlarda kadroya bile almazken, zor maçlarda kurtarıcı olarak sahaya attı. tıpkı berkan- boey- cica- morutan gibi halil'de ne yaptığını ya da ne yapacağını bilemez hale geldi. 4 ay önce milli takımın en önemli oyuncularından biriyken, milli takıma davet edilemez oldu. milli takıma seçilirken, zaten oyuncu bu havuzdaydı, onu biz ilerletmedik diyenler, oyuncuya çöp demeye başladı.

    avrupa'da neredeyse bütün büyük takımların aradığı tarz oyuncu halil. kloop, sırf bağlantı için mane ya da jota'yı en uca atıyor. keza pep bu bağlantıyı foden- de bruyne- silva ile yapmaya çalışıyor. tuchel, neredeyse kimsenin beğenmediği werner'i kullanıyor. benzema gibi hedef santraforların bile en önemli özelliklerinden biri de bu bağlantıyı iyi yapması. fakat biz bu bağlantıyı yapabilecek yerli bir oyuncuya, orta saha diyoruz. bu hocaların düşündüğü düşünen hocaları da modern olmamakla suçluyoruz.

    yerli sınırı varken, kuroko kardeşimizi kaçırmamamız gerekiyordu. ne yazık ki, bu tren de kaçtı gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın