• 293
    2021-2022 sezonunda 34. hafta maçlarından sonra düşme hattının çok karışık olduğu lig. şimdiye kadar bu kadar yüksek puan alıp düşen takım var mıydı bilmiyorum ama ben hatırlamıyorum.

    maçların bitmesine 2 hafta kala 8. samsunspor'un bile matematiksel olarak düşme ihtimali var. tabii ki olaylara sadece matematiksel düşme olarak bakmamak gerekir. onun için daha ilgincini söyleyeyim, 10. sıradaki manisaspor ve 11. sıradaki adanaspor'un kümede kalma ihtimali hemen hemen 17. sıradaki kocaelispor'la eşit. hatta bana göre adanaspor'un düşme ihtimali daha fazla. yahu saçmala sevgili kardeşim, 11. sıradaki takım nasıl olur da 17. sıradaki takımla hemen hemen aynı oranda düşme tehlikesi var diyebilirsin diye soracaklara açıklamaya çalışayım.

    sezonun 35. haftası 14 mayıs 2022 tarihinde oynanacak. yani son 2 hafta. 35. hafta adanaspor bay geçecek. yani bu demek oluyor ki, puanları sabit kalacak. 36. haftada da kocaeli deplasmanlarına gidecekler. o atmosferde kocaelispor'dan puan almak adanaspor için çok çok zor olacak. yani bitime 2 hafta kala 11. sırada bulunan takım ligi şuan topladığı 45 puanla bitirebilir. kocaeli- bursa- altınordu ve bolu takımları alacakları puanlarla ki, kocaeli ve bursa'nın maçları görece kolay maçlar, adanaspor ve hatta manisaspor'u altına alması zor değil.

    boluspor son hafta altınordu'yu ağırlarken 35. hafta ankaragücü deplasmanına gidecek. boluspor takımına 3 puan yetmeyebilirken, 2 puan ligde tutabilir. :)

    kocaelispor ve bursaspor ligde kalmak istiyorsa kalan 2 maçını da kazanması, en kötü 4 puan almaları gerekir.

    altınordu da 35. hafta evinde haftalar önce düşmüş balıkesirspor'la oynayacak. yani bu hafta sonunda puanını 45 yapma olasılığı çok yüksek.

    fikstüre bakıldığında gençlerbirliği ve denizlispor'un daha kümede kalma yolunda daha şanslı oldukları söylenebilir.

    düşen takımı 3.'lü averajların bile belirlemesi olası.

    35. hafta maçları ne olursa olsun, son haftanın kan gövdeyi götüreceği çok açık. böyle bir düşmeme mücadelesi tekrar yaşanır mı kestirmek mümkün değil.
    süper lig yaklaşık 10 hafta önce iddiasız duruma gelmişken, bu ligin maçları daha fazla dikkat çekmeli.

    umarım hakkıyla oynayanların, futbolcuları peşkeş çekmeyenlerin, ligde kaldıkları bir sezon olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın