resim
Miguel Ângelo da Silva Rocha
Takım:Estoril
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:29
Boy:1.85
Uyruk:Portekiz
  • 12
    mevcut orta sahamıza uygun orta saha mı bilmiyorum ama kurmak istediğimiz orta sahaya uygun olduğunu düşündüğüm oyuncu. 2022-2023 yaz transfer döneminde mohamed, cicaldau, luyindama ve nelsson satışı bekliyorum açıkçası. burada 35 milyon € çıkarabilirsek bir forvet, üç orta saha ve bir stoper alıp sezonu kapatırız.

    oyuncuya gelirsek, 2021-2022 sezonunda lille osc takımı ile 23 maçta 1620 dk süre almış. 3 gol atmış ve asist yapmamış. zaten kariyeri boyunca golcü ve ya asistçi bir oyuncu olmamış. 186 boyunda ve bu sezon lille'den net 790 bin € maaş almış. biz iki katını yani 1.6 milyon € versek bile bütçemizin içinde kalabileceğimizi düşünüyorum.

    90 dk başına 11 ikili mücadeleye girmiş 5'ini kazanmış 6'sını kaybetmiş, 46% başarı. 90 dk başına 2.61 tackle girişimi 57.4% başarı, 2,56 kafa topu denemesi 47.8% başarı. 90 dk başına 46.6 pas denemesinde 81.2% pas isabeti sağlamış. maç başı 0.2 adam geçme başarısı var. genel olarak pas ile bağlantı kuran bir oyuncu olarak göze çarpıyor.

    mohamed elneny ile birlikte geleceği söyleniyor. ikisi birbirlerini tamamlamaktan ziyade aynı tür oyuncu olduğunu düşünüyorum. elneny geçen sene bile pahalıyken, bu sene işin içine imza parası girmişken üstelik, maliyetini nasıl karşılayacağımızı bilmiyorum. tabi ki elneny, xeka'nın yaptığı işleri daha kaliteli yapabilecek bir isim. her gün daha da daralan türkiye ekonomisi ve dibi görmüş türk futbol gelirlerini düşününce ucuza gitmemiz gerektiği görülüyor bence. yüksek bonservis düşük maaş planından devam edilmeli.

    xeka'nın bir avantajı ise üçlü orta sahalar kadar iki orta sahalı dizilimlere de alıştın. yani 442 ve ya 343 gibi dizilişlerde yerini karıştırmaz.

    üç orta sahamızdan biri xeka olacak ise diğeri lemina tarzı bir oyuncu diğeri ise emre akbaba olacaktır. bu demek oluyor ki yanına dribbling özellikli ve tackle yapan bir orta saha ve önüne enganche yani forvet özellikli tipi bir oyuncu ile tamamlamamız lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın