resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 2214
    bana göre artıları;

    1- şampiyonluk apoleti var. o duyguyu tatmış, biliyor. bu büyük bir avantaj bence. şampiyonluk yarışında, son haftalarda, tribün baskısının olduğu karşılaşmalarda bu durum çok işimize yarar. sadece şampiyonluk değil, türkiye kupası da sahibi. yani kupa koleksiyoncusu bir takım olduğumuzu düşünürsek, yerli teknik adam bazında kendisinden daha iyi bir alternatif göremiyorum bu yüzden.

    2- avrupa’daki başarısı. yani nesi eleştiriliyor anlamadım ama bana göre başakşehir baya iyi bir performans gösterdi kendisinin yönetiminde. abdullah avcı, uefa kupası serüveninde, nerdeyse altyapıdan oyuncuları maçlarda oynatıyordu. okan buruk hem uefa avrupa liginde hem de şampiyonlar liginde baya iyi maçlar çıkarttı. sanki her sezon bizim takımlar çeyrek final oynuyor da kendisini beğenmiyoruz. ondan önceki sezon bizim 2 puanımız vardı, beşiktaş 0 çekti. eleştirmek biraz insafsızca bana göre. bizim de misyonumuz avrupa’da başarılı olmak üzerine kurulduğu için bence bu testten geçecektir. hem futbolculuk döneminde hem de teknik adamlık döneminde o tür maçları yaşamış birinin başarılı olamama ihtimali yok.

    3- ne kadar tartışılsa da okan buruk galatasaray’ın çocuğudur. altyapıdan kazıya kazıya yükselmiş, ayağı kırıldıktan sonra gönderilecekler listesindeyken, futbol stilini değiştirip bambaşka bir oyuncu olmuş, o evriminin meyvesini de uefa ve süper kupayı alarak yemiş bir oyuncu. sadece biz iyiyken kulübümüzde yer almadı. oyuncuların taksitlerinin ödenmediği zamanlarda da oynuyordu, gönderilmek istendiğinde de kaldı, uefa’yı aldığımızda da kendisi takımın en önemli parçalarındandı. hem varlık hem yokluk çekti. ınter’e gitmesi, sonraki beşiktaş macerası falan umrumda değil açıkçası. o dönemler hiçbir yerli futbolcumuzla iyi ayrılmadık. hakan şükür’e, hakan ünsal’a, ergün penbe’ye, bülent korkmaz’a yapılanlara bakıldığında daha iyi anlarsınız durumu. o dönemler garip bir şekilde neredeyse cephe almıştık yerli oyunculara. zaten daha sonra tekrardan bizde forma giyip, şampiyonluk yaşayıp tekrar ayrıldı. o konu kapandı artık bana göre. kurcalamanın faydası yok.

    4- içimizden gelen biri olarak tribünleri iyi bilen bir insan. futbol biraz sinerji oyunudur. ne kadar taktik bilirsen bil, stada gelen taraftarla sinerjin uyuşmazsa başarılı olamazsın. bu yüzden okan avantajlı. bizim içimizden gelen biri. tribünlerin ne isteyebileceğini şıp diye anlayacak kapasitede bir insan. getirdin, olmadı, göndermek istesen sorun çıkarmaz, tazminat maddesi bile koydurmaz. şu durumda zaten hem kendisini kanıtlamak zorunda hem de önünde galatasaray gibi büyük bir fırsat var. bu fırsat her zaman ele geçmez. nadiren bu kulüp kötü durumda çünkü. bülent korkmaz’la denendi olmadı mesela. bir daha bülent korkmaz gelemedi takıma. hagi ile 2 kere denendi ki bana göre ilk deneyiminde başarılıydı ama sonuç olarak olmadı, yani kolay kolay gelmez böyle fırsatlar. bizim durumumuz iyi olduğunda işimiz olur mu okan’la? hiç sanmıyorum. ama bizi bu hengameden çıkarırsa fatih terim olur. bunun bilincindedir okan. onun için uzun süredir takım çalıştırmadı bence. yani o bizi bekliyor, biz de onunla doğru zamanın gelmesini bekliyorduk, şu an tam da zamanı artık bana göre.

    bugün de kendisine dilendim çok şükür. artık işime gücüme bakabilirim :d
App Store'dan indirin Google Play'den alın