resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 2200
    kendi jenerasyonunda en yetenekli türk teknik direktörlerden biri.
    çalıştığı takımlarda kısa sürede oyun olarak etki yapabilmek bir meziyet ister. rize ve akhisar takımlarında kontraya dayalı oyunuyla ziraat türkiye kupası kazanmış, içeride ve dışarıda büyük takımlara zorluk çıkaran bir takım yaratmıştı.
    başakşehir macerasında ilk sezonunda şampiyon oldu, yarışmacı kimliği olduğunu kanıtladı. tek farklı skorlarla, oyunun hakimiyetini alarak kazandığı çok maç var. o sene başakşehir çok iyi oynayarak şampiyon olmadı ama maçlarda üstünlüğü ele alan kontrollü bir takımdı. oyun olarak çok mükemmel, çok farklı işler göremedik ama hep dokunuşları oldu takımlarını derli toplu bir takım haline getirdi.
    oyunculardan iyi verim aldığını düşünüyorum. irfancan en faydalı kendisi döneminde oldu, vedat müriç çıkışı rizespor'da yaptı. forvet olan crivelli'nin sol kenardaki performansı özel işti.
    başakşehir'de son dönemde yaşadığı düşüşü biraz misyonunu tamamlamış oyunculara ve hocanın özel hayatında yaşanan sorundan dolayı kafasını sahaya veremediğini düşünüyorum. o kadronun revizyona uğraması gerekirken ciddi eklemeler yapmadan devam ettiler, aykut kocaman geldikten sonra da değişen birşey olmadı.
    yerli teknik direktör piyasasında tercih edilebilecek birkaç antrenörden biridir. normalde sezon başında göreve gelmesi gerekirken terim'le devam kararı alındı, 2022 ocak ayı geldi terim gönderildi biz yine tercih etmedik.
    formda, kariyerli ve donanımlı yabancı teknik direktörleri proje ile ikna etmemiz zor gözüküyor ekonomik durumumuz bu haldeyken okan buruk tercihi akıllı hamlelerden biri olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın