• 20
    2. seansında judd trump için yıkım olduğu finaldir. aslında ilk seansında sonunda trump'ın 2 frame üst üste alması ve o'sullivan'ın hakemle yaşadığı münasebet sonucunda 2. seansın çok daha yakın geçeceğini ve hatta o'sullivan'ın hakemle yaşadığı muhabbet sebebiyle mental olarak düşebileceğini düşünüyordum. nitekim 2. seansın ilk frame'inde o'sullivan masadayken 32'lik seri üretmiş ve ardından kırmızıyı orta cebe yollayamamıştı. masa da oldukça idealdi. oradan gelip trump frame'i çalınca çok farklı şeyler düşünmeye başlamıştım. ancak sonraki frame'de kaçırdığı sarı ile skor eşitlenemedi. sonraki framelerde ronnie o'sullivan'ın yüksek serileri, trump'ın kaçan siyahı derken seans arasına 8-4 ile gittik.

    seans arası sonraki çok daha enteresan bana kalırsa. akşam seansında 9 frame oynanması sebebiyle trump'ın ilk mini seansı 1-3 geride kapattıktan sonra eminim ikinci mini seans için hesaplarını en azından 3-2 şeklinde yapmıştır. fakat seans arası dönüşünde güvenli vuruşlar açısından öyle kötü bir frame çıkarttı ki hem skor 9-4'e geldi hem de mental olarak trump'ın çöküntüye girdi. yüzü muazzam derecede düştü ve sonraki frameler için durum da hiç iç açıcı değildi. o'sullivan'a 2. seans öncesinde sorsak ve desek ki 10-7'lik skoru kabul eder misin diye... 5-3'lük ilk seanstan sonra 10-7'yi eminim koyar cebine devam ederdi. ama 9-4'ten sonra da yine eminim ki trump'ın o görüntüsüyle 13-4'ü dahi hedeflemiş olabilir. neyse ki maçın gidişatı açısından bir sonraki frame'de skorun da rahatlığı ile o'sullivan kırmızıyı sol köşe cebe kaçırdı ve trump yıllar sonra bir frame aldı. ancak sonrasındaki frame'lerde kırmızı ile birlikte beyazın cebe düşmesi gibi bazı şanssızlıklar ve o'sullivan'ın keskin oyunu derken skor 12-5'e kadar tırmandı.

    bugün 3. seans tsi 15:00'te oynanacak. o'sullivan'ın john higgins maçının son seansında yaptığı gibi kontrollü şekilde karşılıklı frameler ile maçı götürüp 16'ya ulaşması nihai hedefi olacaktır. artık trump'ın üzerinde çok fazla baskı olduğunu düşünmüyorum. çıkıp kendi oyununu oynaması lazım. o'sullivan'ı masadan olabildiğince uzaklaştırması ve belki seansın ilk 1-2 frame'inde maçı biraz taktiksel bir savaşa çevirmesi lazım. 3. seansın ilk 2 frame'i bence çok belirleyici olacaktır. bu 2 frame'in trump tarafından alınması senaryosunda farklı şeyler düşünmeye başlayabiliriz. fakat 1-1 maçın sonunun çok da uzak olmadığının habercisi olur. 0-2 olur ise zaten son seans hiç oynanmayabilir. o'sullivan şu ana kadar 6 şampiyonluğunun 3'ünde 18-8 gibi bir skorla kazanmıştı. eğer bugün 3. seansa 2-0 ile girerse yine böyle bir tarife görebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın