• 142
    galatasaray tarihinde ibra edilmemiş üç başkanı da inceleyelim;

    adnan polat benim gördüğüm başkanlar arasında en başarısız olanı. mustafa cengiz döneminde ise sportif aş borçları derneğe aktarılarak finansal tablolarda makyajlama yapıldığı için kendisine karşı çok şiddetli bir tepki doğdu. madem öyle mali ibrasızlık verilseydi dediğinizi duyar gibiyim ancak mali ibrasızlık kurumu işletildiğinde, yönetimlerin, şahsi sorumluluğunu doğacağı için kimse hiçbir yönetimin borçlardan dolayı şahsi sorumluluğuna gidilmesini istemiyor. mustafa cengiz de tam olarak bu sebeple mali yönden ibra edildi ve idari yönden ibrasızlığına gidildi. tabii sicil kurulu’ndaki olayları es geçiyorum.

    size yetki veren bir kişinin sizden yetkiyi alması kadar doğal bir şey olamaz bence. meclislerde güvenoyu vardır beğenmediğiniz hükumetler hakkında güvenoyu oylaması yapar yeterli çoğunluğu sağladığınız takdirde hükumetten verdiğiniz tüm yetkileri geri alırsınız.

    galatasaray camiası ülkemiz sınırları içerisindeki en elit camia ve bünyesinde hatırı sayılır derecede hukukçu barındırıyor. pek tabiidir ki genel kurul yetki verdiği yönetim kurulu’nu tüm yetkilerinden azledebilmelidir; hatta ve hatta gerektiğinde bu kurumun işletilmesi zorunluluk derecesinde elzemdir.
    aksi halde adnan polat ve burak elmas yönetimleri gibi yönetimlerle irtibar erozyonuna uğrayışımızın önüne geçilemeyecektir.

    idari ibrasızlık bir gün tüzükten kaldırılsa dahi yerine mutlaka güvenoyu kurumunun getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. genel kurul’un iradesinin ötesinde bir irade yoktur. bu zamana kadar ibra edilmeyen tüm başkanlarımızın da bunu hak ettiğini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın