resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 2178
    kendimce önümüzdeki sezonun bir ön izlemesini yapacak olursam trabzonspor’un abdullah avcı ile birlikte düşüşe geçeceğini aşikar. bu sezonu her ne kadar açık ara şampiyon tamamlamış olsalar dahi üç büyüklerin bu kadar kötü olmalarından dolayı rakipsiz kalmaları da çok büyük etkendi. ki şampiyon takımın baskın oynadığı maç sayısı çok çok az. ligi oyun olarak domine edemediler. derbilerdeki şanslı galibiyetleri ve uğurcan’ın lig genelindeki üstün performansı ile öne çıktılar. muhtemelen şampiyonluk sonrası uğurcan transfer yapacaktır. hem üstün kaleci performansından hem de yerli sıkıntısı çekerlerken bir yerli kontenjanından mahrum kalacaklar. ayrıca önümüzdeki sezon bu sezonki şampiyonluk hasretlerinin yerini ister istemez rehavet ve doygunluk alacaktır. son üç yıldır şampiyon takımların düşüşe geçmesi de buna birer örnek. şampiyonlar ligi grup maçları da artık türk takımları için maalesef çok büyük bir handikap. trabzonspor da yıpranarak ve ligde gerilere düşerek tamamlayacaktır avrupa fikstürünü. ligi üst sıralarda bitirecek olsalar dahi ikinci kez şampiyon olamayacaklardır.

    beşiktaş her ne kadar başarılı bir kadro mühendisliği yapıyor olsa dahi (gedson transferi ve basında çıkan transfer haberlerine ithafen) teknik direktörlerinin oyun yapısının büyük takımlara uygun değil. tamamen fiziğe ve tempoya dayalı, teknik kapasitenin çok fazla önemli olmadığı, 3-4-3 geçiş oyunuyla şampiyon olma ihtimalleri imkansız. şampiyon olacak takımın set oyununu oynaması, oyunu kurması günümüz futbolunda şart. sadece fizik kalite ile uzun topla başarılı olunamaz. kendilerine hiç uygun olmayan bir hoca seçtiler ve muhtemelen sezonu onunla tamamlamayacaklar.

    fenerbahçe ise gerek mevcut kadro kalitesi ve genişliği, gerek yerli kontenjanı sıkıntısını en az yaşayacak kulüp olmaları, gerek sahip oldukları ekonomik rahatlık sebebiyle yapacakları muhtemel transferler ve jorge jesus gibi bir hoca ile birlikte prime dönemlerinin sinerjini vermektedirler ve ağır favoriler.

    bizim bu tabloda iddialı olabilmemizin, şampiyonluk mücadelesi verebilmemizin, fenerbahçe’nin altında kalmamamızın tek yolu galatasaray genlerine uygun olacak bir şekilde takımın başına okan buruk’u getirmektir. herhangi bir yabancı hocanın içerisinde bulunduğumuz bu kaostan bizi çıkarabilmesi mümkün değildir. 4 maç sonra oynadığı real life football manager oyunu son bulacak mevcut tecrübesiz ama genç de olmayan teknik direktörümüzü denkleme sokmuyorum dahi. kulüp kültürümüze hakim aynı zamanda şampiyonluk ve ligde çeşitli kıstasları başarmış apoletli okan buruk, başarısız olunmuş, efsanesiyle yollarını ayırmış ve birçok mihenk taşı eksik kadro kurulmuş bir sezonun ardından tek doğru yolumuzdur. ayrıca yerli teknik direktörlerin daha başarılı olması da sadece bizim ligimize özgü değil premier lig harici birçok büyük lig için geçerli bir durum. barcelona gibi büyük takımlar dahi yönetimi kendi kulüp kültürlerinden çıkmış futbolcularına bırakırken bizim çözüm yolunu genç alman’da, bilmem kimin yardımcısında vs. marjinal yerlerde aramamız öncelikle vakit sonrasında sezon kaybıyla sonuçlanacaktır. galatasaray bir his kulübüdür, yerli de olsa yabancı da olsa galatasaray duygusunu hisseden futbolcuların başarılı olduğu gibi teknik direktörümüzün de bu hisse sahip olması gerekmektedir. okan buruk’un uzun zamandır fatih hocanın doğru zamanda doğru şekilde ayrılışını beklediği aşikar. ayrıca kriz yönetimi futbolcu yönetimi gibi gerekli liderlik özelliklerinin ve psikolojisinin de kendisinde olduğunu şampiyon olabilmesinden anlayabiliyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın