resim
Valentine James Ozornwafor
Takım:RSC Charleroi
Mevki:Stoper
Yaş:25
Boy:1.94
Uyruk:Nijerya
  • 675
    galatasaray'a 2019-2020 sezonunda transfer olmuş oyuncu. öncelikle şunu söylemek istiyorum, bizim ozornwafor transferinde yaptığımız işleri daha fazla yapmamız gerekmekte. yani ucuza yabancı oyuncu alıp, bunlar bir şekilde geliştirip, sonra takıma monte etmemiz lazım.

    burak elmas 2021 yazında galatasaray başkanlık seçimleri vaatlerini söylerken beni en fazla heyecanlandıran kısım, farklı ülkelerde takımımız olacağı hatta bu anlaşmaların yapıldığı idi. hatta ve hatta ülke ülke söylenmişti. tek yaptığımız ural aküzüm'ün niğde anadolu fk'yı alması oldu gerçi ama. :) bu sayede böyle çok fazla oyuncu alıp, kendi antrenör ekibimiz ve oyun sistemimiz ile ekol oluşturabilecektik. bu sayede ozornwafor gibi transferler çok daha değerli hale gelecekti. kiralık işi yapacağımız işi ve verimini tam karşılamıyor maalesef, o yüzden burak elmas'ın projesi bence çok değerliydi. bence hala kulübün sürdürülebilir başarıları için bu yönteme acilen geçmeliyiz.

    bu yazdıklarımın haricinde 2021-2022 sezonuna kadar olan performansı ve sahada duruşu çok kötü olan bir oyuncuydu ozornwafor. zaten laliga 2'de bile 3 maç yapıp kırmızı kart görmüştü. yani orada bile düzenli oynamadı. bizde oynadığı tek resmi maçta ise son dakikalarda oyuna girdi ve defansın önünde oynadı. top ayağına değdi mi bilmiyorum. yani bizde iyi performans vermesine rağmen tercih edilmedi konusu tamamen safsata. biz de 2021-2022 sezonu öncesinde bir de hazırlık maçı var. gerçekten felaketti. top attığı yere en yakın oyuncular 5 metre yakınlıkta bile değildi. zaten savunmada hantal olduğunu nijerya u-19 maçlarında da fark etmiştim. o hazırlık maçında ışık kaan, ozornwafor yanında bonucci gibi kalıyordu. o maçtan sonra dedim ki, 2020-2021 sezonunda oynamama sebebi buymuş.

    2021-2022 sezonunda charleroi takımına kiralandı. bu sezon hiç maçını izlemedim, transfermakt sitesine göre bu sene takımının oynadığı 34 maçın 13'ünde görev yapmış. izleyenler genelde olumlu görüş bildiriyor ki, belçika'da haftanın takımında genelde yer alıyor.

    charleroi takımının nasıl oynadığını bilmiyorum ama takımın oyununa göre oyuncu performansının değiştiğini biliyorum. takımının 3'lü savunma oynadığı da düşünülecek olursa, eğer geride kompakt kalıp, geçiş oynayan bir takımda yaptıklarıyla bizde yapacakları farklı olacaktır. bunun en yakın örneği merhum ahmet yılmaz çalık. kapalı oynayan takımların çok önemli bir parçasıyken biz gibi topla çıkması ve defans hattını öne çekmesi zorunlu olan takımlarda çaylak bir oyuncu görüntüsü verdi.

    umarım maçları teker teker kontrol edilir ve piyasası oluşmuşken, eğer kullanılmayacaksa satılması gerekir.

    bütün bu saydıklarımdan farklı olarak, la liga 2'de oynayamamış oyuncuyu hemen hemen aynı dönemde oynatmadı diye bir hoca'ya eleştiri getirmek, somut verilerden uzaklaşıp, sırf nefreti körüklemektir. bunu yaparken de olmamış olayları, olmuş gibi bahsetmek, tamamen kasıtlı bir algı yaratma çabasıdır. galatasaray sözlüğün bu tarz algılara alet olmamasını temenni ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın