resim
Domènec Torrent Font
Görev:Teknik Direktör
Takım:San Luis
Yaş:61
Uyruk:İspanya
  • 2637
    kendisiyle alakalı iki seçeneğin olduğunu düşündüğüm teknik direktörümüz.

    1. bizimle dalga geçiyor ve sırf trollük olsun diye oyuncu tercihlerinde bulunuyor. hatta tazminatı almak için kendisini kovdurmaya çalışıyor.

    2. oyuncu psikolojisi ve gelişimden bihaber. bunları hiç umursamadığı gibi geliştirme çabası ya da isteği yok.

    bunları düşünme sebebimi oyuncu grubu üzerinden açıklamaya çalışayım.

    arda turan: pena dahil kadroda barcelona a takımıyla maça çıkan tek oyuncumuz. buna rağmen 2021-2022 sezonunda uefa avrupa ligi son 16 turunda 10 mart 2022 barcelona galatasaray maçı'na götürülmeyen tek oyuncu arda turan. listede ismi olmayan omar, ya da sakat oyuncular bile götürüldü, bir tek arda götürülmedi. bu davranıştan sonra arda'nın kadro dışı kalmasını ve bir daha takımda süre almamasını beklersiniz? fakat ne oldu? sonraki haftalar takımda barış alper ve morutan yerine kadroya yazıldı. bu duruma maruz kalan kişi arda olduğu için tabii ki tepki çekmedi ama kişiden bağımsız yapılan muamelenin ne kadar karmaşık olduğu ortada.

    olimpiu vasile morutan: galatasaray futbol takımının yetenekli oyuncularından bir tanesi. 2021-2022 sezonun ilk yarısında da genel olarak az oynatıldığı konusunda eleştirildi. sakat olmasına rağmen kadıköy deplasmanında ve diğer avrupa ligi maçlarında ilk 11 başladı ve görevini yerine getirdi. domenec hoca kendisini tercih etmiyor. kanatta uzun top alan ve çizgiyi kullanan bir oyuncu tercih ettiği için morutan'ı oynatmayabilir. bu konuda kimse bir şey diyemez. fakat yine oyuncunun oynayıp oynamadığı maçlar çok dengesiz. 27 şubat 2022 galatasaray çaykur rizespor maçı'nda ve 21 şubat 2022 göztepe galatasaray maçı'nda geniş kadroda bile yok. bu maçlar hücum etmemiz ve dar alanda yetenekli ayaklara ihtiyaç duyduğumuz maçlar ama geniş kadroya bile alınmamış morutan. sonra ne oluyor galatasaray için sezonun en önemli maçı olan 17 mart 2022 galatasaray barcelona maçı'nda kurtarıcı olarak oyuna giriyor. daha önce kazandığı maçlarda yedekten bile girmeyen, hatta bazı maçlarda kadroya alınmayan adam, bu maç kurtarıcı olarak giriyor. sonra oyuncu barcelona'ya gol atamadı diye yine kadroya alınmamaya başlıyor.

    ignacio pena sotorres: 2021-2022 sezonunun en önemli maçları olan uefa avrupa ligi son 16 turu maçlarında barcelona'ya karşı kaleyi koruyor. bu maçlarda yedek kaleci muslera. bu eşleşme bittikten sonra tekrar pena kaleye geçmiyor. benim için tekrar kaleye geçmesi sorun değil de, niye bu eşleşmelerde pena'nın oynadığı sorusu sorulması gerekiyor. eğer pena daha iyiyse niye şimdi oynamıyor. eğer değilse niye en önemli maçlarda oynadı? kimse kiralık vs. demesin. aynı hoca 1 ay sonra gidecek pulgar'ı sezon bitmeye yakın oynatmaya başladı.

    erick pulgar: galatasaray futbol takımına 2021-2022 sezonu devre arasında geldi. gelme amacı ise tamamen anı kurtarmak ve zor maçlarda verim almak içindi. ne önümüzdeki sene düşünülerek ne de satın alınma düşüncesiyle transfer edildi. bize gelmeden önce de şili milli takımıyla maçlar oynamış ve sağlıklıydı. bu oyuncu yine en önemli maçlarda hiç oynamazken lig bittikten sonra oynamaya başladı. 24 nisan 2022 altay galatasaray maçı'nda da görüldüğü üzere gayet iyi oyuncuymuş. ama biz onu fayda sağlamak için değil, oyuncuyu gelecek sezona hazırlamak için kullanıyoruz.

    halil ibrahim dervişoğlu: o da morutan gibi 2 hafta kadro dışı kalıp en önemli maçlarda sahaya kurtarıcı olarak atılanlardan. 18 nisan galatasaray yeni malatya maçı'nda takımın iyi oyuncularından olup güzel de bir gol attı. tam ölü toprağını üzerinden atarken oyundan çıktı. ondan sonraki hafta da yine 1 dakika bile süre bulmadı.

    sacha boey: 2021-2022 sezonunda uefa avrupa ligi son 16 turunda takımda oynayabilecek tek sağ bek kendisi olmasına rağmen daha önceki maçlarda denemiyor. buna rağmen barcelona eşleşmesinde fena maçlar çıkartmıyor ama daha sonra tekrar kızağa çekiliyor. oynadığı maçlarda iç oynayıp pas istasyonu olarak kullanılmasına girmiyorum bile.

    bu dediğim çelişkiler barış alper, cicaldau, kılınç gibi isimler için de geçerli. özellikle genç oyuncular ile alakalı yaptığı bu tutum gerçekten çok garip.

    umarım bu dediğim şeyler 2. seçenekten dolayı kaynaklanıyordur. gerçi söylemlerindeki çelişkiler bana 1. seçeneği daha kuvvetli olduğu izlenimini yaratıyor fakat, dediğim gibi kötü niyetli değildir de gençlerin psikolojisini düşünmeyen sadece o an nasıl hissediyorsa onu oynatan kötü bir hocadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın