resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 2167
    galatasaray'da metin ozturk'un baskan secilmesi durumunda gelecek sezon icin teknik direktor adaylarindan olacak eski futbolcumuz.

    galatasaray'in teknik direktorune karar verebilecek bir makamda calisiyor olsam, teknik direktor adaylarini belirlerken uc kistasa onem verirdim:

    1) yarismak istediklerimizle aramizdaki fark eksponansiyel bir hizla aciliyor malesef. antreman programlarindan taktiksel gelisime, oyuncu iliskisi/modern liderlikten spor bilimine/teknolojilerine, tepeden tirnaga, yillardir neleri kacirmissak soyle guzel bir arayi kapamamiz gerekiyor eger asil rekabet etmek istediklerimizle yarismaktan bahsetmek istiyorsak. aday galatasaray'in ve turk futbolunun cok ihtiyaci oldugunu dusundugum bu bilgi transferini saglayabilecek bir isim mi?

    2) galatasaray'in bir dna'sinin olusmasi gerekiyor. a takimindan en kucuk yas gruplarina, hatta kadin futbol takimina kadar ayni futbol modelini oynamayi benimseyen bir futbol kulubu yaratabilmek, surdurulebilir yarismaciligi saglayabilmemiz icin bence cok kritik. yonetim degisir, teknik direktor degisir, oyuncular degisir, ama galatasaray'in futbol modeli budur ve sabittir diyebilmemiz sadece avrupa'da galatasaray denince 'aa galatasaray soyle futbol oynar' dedirtebilmek icin degil, yeni yoneticilerin, gelecekteki teknik direktorlerin, yeni transferlerin, hepimizin gormeyi arzuladigi altyapi oyuncularinin takima/kulube entegrasyonu cok kolaylastirir. hata riskini azaltir. her gelen teknik direktorle sadece bir sonraki sezonda yarismaci olabilmek icin, bir rebuild yapmamiz, 10-15 oyuncu transfer etmemize gerek kalmaz. dolayisiyla aday bir futbol modelinin oturmasinda basrol oyuncularindan biri olabilecek donanima sahip mi?

    3) nacizane fikrim kaniksanmis dusuncenin aksine; curumus, tembel, yeni fikirlerden yoksun turk futbolu ortamini ne kadar tanimayan birini getirirsek, galatasaray'in orta ve uzun vadede o kadar yararina olacagi yonunde. eger ki yonetici/taraftar, teknik direktoru yamyam medya karsisinda koruyabilirse de kisa vadede de onemli isler yapilabilecegine inaniyorum. dolayisiyla aday icin son sorum da; super lig'i ne kadar tanimiyor?

    okan'in bu uc kritere de uymayacagini dusunuyorum. gelir belki bir sekilde galatasaray'i super lig'de sampiyon da yapabilir. sonucta bu ulkedeki rakiplerimizi de yoneten insanlar galatasaray'i yoneten/yonetecek insanlarla uc asagi bes yukari benzer profiller ve benzer mantikla hareket ediyorlar. cok degil 3-4 transferle bu takim okan'la, terim'le, omer'le nuri'yle, ilhan palut'la ya da bir baskasiyla sampiyonluga oynayabilir. nitekim bu sezonun birincisi/ikincisi de birkac yanlis kararla ligi ilk 10da bitiremeyebilir. ama yapici adimlari atmayip gunu kurtarmayi tercih ettigimiz surece, ayni tehlike onumuzdeki sezonu sampiyon bitirdigimiz senaryoda bile bir sonraki sezon tekrar bizim icin de gecerli olur. ve tabi kurucumuz ali sami yen'in belirledigi hedeflerden de bir adim daha uzaklasmis oluruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın