resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 2150
    pandemi sezonu olan 2019 - 2020 sezonunda şampiyon olmuş teknik direktör. 2000 - 2001 yılında da 5. şampiyonluğu satarak inter'e gitmişti, oradan da beşiktaş'a gelmişti.

    bana birisini hatırlatıyor. kimdi, kimdi? hah, bugün eyüpspor'u çalıştıran hamza hamzaoğlu'nu.

    hamza hamzaoğlu da mesela devre arasında gelip şampiyon olmuştu, herkes o kadar büyük şeyler yakıştırdı ki kendisine sonuçta o beceriksizliğin altında ezilerek eyüpspor'a kadar düştü mesela. herkes o sezon hamza hamzaoğlu şampiyon oldu sanmıştı, şampiyonluk aslında wesley sneijder'e yazılmalıydı kimse fark etmedi. sneijder o sezon 2 hatta 3 kişilik oynadı, onları da oynattı. bugün samsunspor'da olan ve o günden sonra bir daha asla o performansa yakın bile performans veremeyen yasin öztekin'i yıldız yapmıştı sneijder, öyle düşünün.

    peki, okan buruk nasıl şampiyon oldu başakşehir ile, hatırlayan var mı?

    siz medipol başakşehir'in kurulduktan sonra şampiyonluğa gidene kadar ne tür "ittirmeler" ile nerelere geldiğini unutmuş gibisiniz arkadaşlar? bugün çok esamesi okunmayan bir takım olabilirler, o günlerde işler böyle değildi.

    abdullah avcı'da birazcık bir teknik direktörlük kırıntısı olsaydı eğer abdullah avcı'nın en az 3 şampiyonluğu olurdu o süreçte. başakşehir'de olan şuydu, 34 haftalık ligin 28-29. haftasına kadar yani son 5-6 haftası kalana kadar başakşehir'i taşırlardı, başakşehir havaya girerdi ve son 5-6 haftasında kendi kendisine gidip şampiyonluk almasını beklerlerdi. abdullah avcı bu kadarını bile yapabilecek kalibrede bir teknik adam olmadığından trabzonspor ile farkı bir dönem öyle bir açtırdılar ki mesela bu sezon, ocak'ta herkes "trabzon şampiyon" demeye başladı. geldiğimiz noktada lig 3-4 hafta daha uzun olsa buradan bile şampiyonluk verecek birisi abdullah avcı sadece.

    nitekim avcı bu kadar ittirmeye, desteğe rağmen olamadı. ki okan da olamazdı bence, pandemi başakşehir'in, onları şampiyon yapmak isteyen güçlerin ve okan'ın ekmeğine öyle bir yağ sürdü ki bala gerek kalmadan indirdiler mideye. herkes seyircisiz, herkes tedirgin, üzerine şampiyonluğun en büyük adayı galatasaray kaptanı fernando muslera'yı kaybetmiş rize'de. * tüm şartlar eşitlendi o anda ve okan'ı şampiyon yaptılar. bakın okan olmadı, yaptılar. son haftalarda bile okan'a desteği bırakmadılar çünkü trabzon ile yarışın içindelerdi ve trabzon için erkendi. trabzon şampiyonluğu şike davası çözüldükten sonra gelecekti ki 2021 - 2022 sezonunu hepimiz izledik.

    yani sizin "kendisini ispat etti" dediğiniz okan'ın ispat ettiği bir şey yok onu anlatmaya çalışıyorum size. başakşehir macerasının nasıl bittiğini unuttunuz mu? ilk 9 maçta 1 galibiyet alabildiği sezonda (2020 - 2021) 17 maçın 7'sini kaybedip 5'inde berabere kalınca gönderildi. yerine aykut kocaman gelmese bir sezon önce "şampiyon yaptığı" başakşehir'i düşürüyordu bu adam.

    yakın siyasi planlar içerikli futbol tarihi yazısı gibi oldu. tıpkı okan buruk'un kazandığı şampiyonluk gibi değil mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın