resim
Domènec Torrent Font
Görev:Teknik Direktör
Takım:San Luis
Yaş:61
Uyruk:İspanya
  • 2555
    liyakatı tartışmaya fazlasıyla açık bir isim olduğu için ropörtajlarda soru sorulduğunda futbolcularının futbolu bildiğini aktardığı hoca. çünkü iş bu kadar dip, bu kadar temel noktada. adama 8 şampiyonluk, 1 uefa kupası kazanan, şampiyonlar liginde çeyrek final oynatan hocaya verdiğimiz maaşdan fazla maaş vermiş ekibi için de öncekine göre 10 kat bütçe ayırmışız, ancak aldığı övgü futbolu biliyor olması... futbolu bilmek sizin iyi bir futbolcu olacağınız anlamına gelmez, iyi bir kondisyoner, iyi bir yardımcı ya da iyi bir duran top hocası hatta iyi bir antrenör vs olacağınız anlamına dahi gelmez. futbolu bilmek sadece futbolu bilmektir. geri kalanı ise tamamen yetenek ve çalışmadır. ama bilerek çalışma ama bilmeyerek. bazı şeyleri teoride bilmek ile pratikte uygulamak çok farklı, hele yöneten kişi olmak doğru kararları almak doğru stratejileri uygulamak apayrı bişey. şöyle düşünün bir ordu, başında bir general var. kendilerinden daha iyi olmayan ordulara karşı dişe dokunur bir üstünlük kuramıyorlar bir türlü. sonra onbaşılardan birine general ile ilgili soru sorulduğunda savaşın ne oldıuğunu bütün savaş yöntemleri ve stratejilerini çok iyi biliyor diye savunma yapıyor. ya bilmeyen adam zaten orada olmaz, mesele uygulayabilmek, uygulatabilmek. torrent'te bu meziyetler yok. zaten teknik direktör kumaşı olsaydı kariyerine ispanya 3. ve 4. liginden takım düşürerek başlamazdı, brezilya'da kıtanın en pahalı kadrosuyla rezil olmazdı. ne diyecek oyuncusu? yetersiz bu diyecek hali yok futbolu biliyor deyip geçecek. buradan ayrılıp üstünden biraz süre geçince göreceğiz ki bir kaç tane futbolcumuz nezaketi bozup william arao tadında açıklamalar yapacaklar. bu adam teknik direktör değil çünkü. nelsson'dan da kimse bu adam kötü hoca demesin beklemesin, adam 2 gol yedirdi instagram hesabında terim'le olan fotoğrafı var diye instagram kapattırdı bu taraftar. mevcut hocaya sallamak zaten beni kadro dışı bırakın demek.

    pep guardiola kendisi için futbolda bir sorun varsa domenec çözer demiş. ama konu manchester united olunca erik ten hag dedi. pep guardiola kendisi için şimdi istese ekibimde yeri hazır dedi. ama diğer eski yardımcısı mikel arteta için bu cümleyi asla kullanmaz. çünkü arteta için yeniden guardiola ekibine girmek artık hakaret gibi bir şey. bu adamı guardiola bile hala hoca olarak görmüyor. gol kaçırma sorunumuzu daha az pozisyona girerek, çıkarken top kaptırma sorunumuzu ise modern futbolu geçtim total futboldan bile vazgeçerek 5-0-5 dizilişinde savunmadan ileri top şişirerek çözdü saolsun. geldiğinde hakemler tarafından morali dip yapılmış ancak belli bir yun ezberi oturmuş sette pozisyon vermeyen güzel geçiş setleri yapan bir takım vardı. 5 savunmacı 5 hücumcu ile bam güm oynayan bir takım kurdu. https://gss.gs/jYd.jpg şu fotoğrafta gördüğünüz tablonun övülecek bir yanı yok. şu tabloyu her maç yaşıyoruz ve sonra taylan ve berkan ayaksızlar şöyleler böyleler diye eleştiriliyor. ya bu dizilimde ayakları olsa ne olur. orta saha yok, uzun vurarak geçiyoruz orta sahayı. adam 2022'nin futbolunu oynamaya çalışan takımı aldı 1980 lere götürdü, bunun övülmesini istemek de ne bileyim.

    benim kendisine alt yapı oyuncuları nezdinde de bir eleştirim olmadı. 18 nisan 2022 galatasaray yeni malatyaspor maçı mesela en fazla 1 alt yapı oyuncusunu 5-10 dakika oynatabilirdi zaten, ancak olimpiu morutan ve barış alper yılmaz bile maç kadrosunda yoktular. seneye bizimle olmayacak oyuncuları yatırım yaptığımız oyunculara tercih etmiş adam. olayın inatla ve ısrarla alt yapı oyuncularına indirgenmesini art niyetli bir aklama çabası olarak görüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın