• 11
    tüm zamanların en iyi bisikletçisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen sloven sporcu.

    henüz daha 13 yaşındayken kendisinden çok daha büyüklerle yarışırken biraz geride kaldığını gören şu anki koçu ona destek verilmesini talep eder ama duyduğu ile şok olur, çünkü pogacar aslında tur bindirmek için geriden geliyordur. o zaman ülkesinde milli takım koçu olan andrej hauptman 2019 yılında pogacar ile birlikte uae emirates takımına katıldı.

    2019 mayıs’ta kaliforniya turunu kazanarak büyük yankı uyandırdı çünkü dünya turu seviyesinde bir büyük turu kazanan en genç bisikletçi olmuştu. yine aynı yıl vuelta a espana 2019‘da kariyerinin ilk grand tur etaplarını kazanarak genel klasmanı üçüncü bitirdi.

    2020 sezonu geldiğinde ise artık tüm dünyanın tanıyacağı bir bisikletçi olacaktı. pandeminin gölgesinde yapılan fransa bisiklet turuna aslında fabio aru‘nun domestiği olarak katıldı ama tur ilerledikçe aru’dan daha iyi performans gösteren pogi takım liderine dönüştü. kraliçe etabı sonunda vatandaşı primoz roglic‘in 57 saniye gerisine düşen pogacar zamana karşı etabında rakibine hiç kimsenin beklemediği bir şekilde 1 dakika 56 saniye fark atarak tur şampiyonluğunu elde etti.

    tüm dünyaya yaşattığı şok etkisi ve doping sorularının arasında işine bakmaya devam eden pogacar 2021 yılına gelindiğinde liege-bastogne-liege anıtsal yarışını kazanarak sadece bir genel klasmancı değilim mesajını verdi. 2021 tour de france’ta ise neredeyse bütün turu takım desteği olmadan güle oynaya kazandı ve şov yaptı. yetmedi, aynı takvim sezonunda il lombardia‘yı da kazanarak ikinci anıtsal şampiyonluğunu elde etti. yetmedi, olimpiyatlarda bir de bronz madalya kazandı.

    2022 yılı başladı ve hala formundan bir şey kaybetmiş değil. çok uzun solo kaçışlarla yarış kazanmaya devam ediyor. genel klasmancılara hitap etmeyen yarışlarda bile sprinterlerle bile kapışmaktan geri kalmıyor.

    kazanabileceklerinin sınırı yok gibi duruyor. böyle giderse hepimiz tarihin en iyisini izlemiş olma gururunu yaşamış olacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın