resim
Olimpiu Moruțan
Takım:Pisa
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Romanya
  • 1242
    ne zaman yetenekli oyuncu olmaktan çıkıp disiplinsiz oyuncuya evrildiğini anlayamadığım oyuncu. yani bu söylem o kadar hızlı gerçekleşti ki, oyuncu durup dururken disiplinsiz oldu.

    2021-2022 sezonunun ilk yarısında kendisi ile alakalı eleştirilen en önemli konu niye 60. dakikada çıktığı idi. milli takımdan sakat döndüğünde bile 21 kasım 2021 galatasaray fenerbahçe maçı'na çıkmış, asist yapmış bir oyuncuydu. bir de yerine eğer babel girerse ortalık yangın yeri oluyordu.

    sonra hoca değişikliği oldu, morutan geniş kadroya bile alınmadığı maçlar oldu. geniş kadroya alınmayıp, yenik duruma düşülen maçlarda son 20 dakika kurtarıcı olarak oyuna alındığı oldu. yani bu ortamda ne bekleniyor oyuncudan? oynatılmaması niye disiplinsizlik oluyor?

    defalarca yazıldı ama yine yazmakta fayda var diye düşünüyorum çünkü tornadan çıkmış gibi eleştiriler yapılıyor.

    morutan 2021-2022 sezonunda fatih terim zamanında takımda en fazla süre alan 10. oyuncuydu. fatih terim gittikten sonra 14 maçta 191 dakika görev aldı. 16 dakikası 17 mart 2022 galatasaray barcelona maçı.

    babel 2021-2022 sezonunda fatih terim zamanında oynayabileceği sürelerin yaklaşık %22'sinde sahadaydı. torrent'le beraber bu %80'lerin üstüne çıktı.

    oynamama sebebi kötü oynaması yada disiplinsizlik değil, teknik ekibin tek hücum varyasyonu olan uzun top merakı. sevgili hocamız takımı 2 ye bölüp takımı uzun topla çıkartıp, ribaundları kerem'e atmaktan başka hücum varyasyonu olmadığı için de babel'i tercih etmiştir. bu ikiye bölme işleminden de en çok zararı hücumcu orta sahada kim oynarsa o görmüştür. çünkü bu oyuncuların top alması bu sistemde neredeyse imkansız.

    oyuncu değerlendirirken sistemden ve hocadan bağımsız değerlendirme zamanı geçti. morutan'ın da gelişiminin durması halil'in, cica'nın, boey'in , barış alper'in, durmasıyla aynı sebepten.

    umarım değerini anlayacak hocalarla çalışır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın