resim
Miguel Ângelo da Silva Rocha
Takım:-
Mevki:Merkez orta saha
Yaş:29
Boy:1.85
Uyruk:Portekiz
  • 10
    şu an zamanı değil ama kesinlikle galatasaray'a gerekmeyen bir transfer olduğunu düşünüyorum.

    sadece portekizli olduğu için tekniktir, ileri pas yapar kanısı var oyuncu hakkında. fakat oyuncunun profiline baktığımızda topa dokunmayan ve topu ileri geçiremeyen, sadece yüksek tempoda pres yapabilen bir oyuncu görüyoruz. benim xeka'da gördüğüm şey berkan'ın düzenli olarak pas hatası yapmayanı. fbref oyuncu profiline baktığımda abdoulaye doucoure, juraj kucka, vitaly janelt gibi isimler görüyorum. her ne kadar oyuncu kuşkusuz galatasaray'a yakışacak kalitede olsa da bence galatasaray için son derece lüks bir transfer olur.

    galatasaray'ın şu anki temel problemi şu: herkes görünmeyen işleri yapıyor. görünen işleri yapan varsa da biz göremiyoruz. xeka da görünmeyen işleri yapmak için 1.5-2 milyon euro alacak bir başka futbolcu. kendisine harcanacak paranın topu ileri geçirebilecek, yaratıcı bir orta sahaya harcanmasının elzem olduğu düşüncesindeyim.

    (bkz: 2022-2023 sezonu yaz transfer dönemi)

    not: kendisinin çok benzeri bir performans gösteren bir oyuncu olarak öne çıkan salih özcan yakın zamanda türk milli takımını seçti, ve opportunity cost olarak xeka'dan çok daha değerli bir transfer olur galatasaray için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın