• 135
    tam da türkiye gibi ülkeler için dizayn edilmiş olan turnuva. bir takım düzenlemelerle uefa sıralamasının ilk 4, hatta 6 sırasındaki ülkelerin takımlarından arındırılabilirse daha da amaca hizmet eder hale gelecektir. zira teoride olmasa da pratikte şampiyonlar ligi hatta avrupa ligi elemeler sonrası seviyede bu ülke takımlarının çiftliği haline gelmiş durumda. birkaç sezon bu turnuvada iki üç takımla gümbür gümbür gidip ilk 15 hatta ilk 10 sıra potasına güle oynaya çıkmak mümkün.

    ancak bu konuda federasyonun tüm takımları ihtar ve teşvik etmesi gerekiyor. en "büyük" takımımızdan tut en "avrupa bizim neyimize" takıma kadar kimsenin hovardalık yapma şansı kalmadı artık. batmış durumdaki büyük(!) kulüplerimizi ve anadolu takımlarının açgözlü patron başkanlarını iştahlandırmak için avrupa'da alınan puan başına para ödülü gibi uygulamalar bile yapılabilir.

    gerçi bizim ligde daha bu sene küme düşme olup olmayacağı bile birilerinin ağzından çıkacak lafa bakıyor, neyimize bizim avrupa mavrupa falan...
App Store'dan indirin Google Play'den alın