resim
Domènec Torrent Font
Görev:Teknik Direktör
Takım:San Luis
Yaş:61
Uyruk:İspanya
  • 2261
    takımımızın teknik direktörü. 07.04.2022 tarihinde habertürk'teki röportajının linkini bırakayım öncelikle.

    https://www.haberturk.com/...konustu-3401513-spor

    röportajda ilginç detaylar var. öncelikle oyuncuların kendi sistemine halen adapte olamadıklarını ve zaman gerektiğini vurguluyor. aslında bu seneki fatih terim futbolu ile torrentin takımının sahada gösterdiği futbolda çok temel farklılıklar yok. eğer hoca memnun olmadığını ve zaman gerektiğini düşünüyorsa, hoca doğru bir tercih bile olsa, getirilme zamanının yanlış olduğu ortaya çıkıyor. çünkü takımdaki oyuncuların kötü olmadıklarını, kendilerinin kötü olduklarına inanmalarını ortadan kaldırmak gerektiğini de söyleyen hoca idi. eğer bu tarz bir hoca getirilecekse, keşke terim gibi bir efsanenin ardına getirilmeseydi. belki tam uyumlu olmayacak ama, sneijder arkası 10 nuamrayı alan belhanda gibi oldu süreç.

    "jurgen klopp kendi sistemi üzerine 3 yıl çalıştı. bu sürede hiç kupa kazanamadı. aynısı pep guardiola içinde geçerli." haklı ama eksik bir konu var. klopp liverpool'a geldiğinde her ne kadar bir önceki senesi sıkıntılı olsa da, şl finali oynatmış bir takımın hocasıydı. liverpool'a geldiğinde o süre illa ki ona verilecekti. ama hocanın kendisindeki sıkıntı "bence" yeteri miktarda ışık vermeyen bir oyununun olması. yoksa çıkarımlar, bahsettiği şeyler tabii ki doğru.

    "benimle iyi geçiniyor diye ya da bu benim arkadaşım diye yardımcı seçilmez." eğer çeviride vs. bir hata yoksa, bu sözün kime ne amaçla söylendiği gayet net. ama yine burada teori doğru olsa da pratikte sıkıntı var. bu sözü örnek veriyorum tudor'un söylemesi ile mancini'nin ya da terim'in söylemesi arasında fark olacaktır. torrent hocanın hocalık kariyeri keşke kendi düşündüğünden daha iyi olsaydı.

    "''sayılar bazı şeyleri açıklamaya yardımcı oluyor. mesela kerem aktürkoğlu'nun lig'de 8 golü var. mostafa mohammed ise 6 gol atmış. ligin ortasından yukarıdaki takımlara bakarsanız rakip takımların hücum oyuncuları daha fazla gol katkısı yapmış. atağı bitirme ve maçı koparma konusunda başarılı olamadık".

    yine doğru analiz, ama çözüm yolu yok. terim dönemi de böyleydi, kendisinin de dönemi böyle, ancak, burada hakkını yememek lazım, kendisinin döneminde duran toplardan bulduğumuz gol sayısı daha fazla, en azından bir çeşitlendirme yapılmış, ama yetmediği de malum.

    "daha iyi oyuncudan bahsetmiyorum. bizim iyi oyuncularımız var. mesela hatlar arasında oynayabilen, açık oynuyorsa doğal ayağında oynayabilen futbolculara ihtiyacımız var"

    hatlar arasında oynayabilen = gedson fernandes. neden alınmadığına dair halen kocaman bir soru işareti mevcut. bağlantıyı kuran oyuncu eksikliği cidden bu sene bizim belimizi büken temel nedenlerden birisi, ama sana gelmek için deli taklidi yapan bir adamı kaçırmak, bilemedim.

    ben açıkçası röportajı cidden çok beğendim. yabancı sınırının olmadığı bir ortamda, barcelona-man city ilişkilerinden cidden iyi futbolcular çekebilirdik, kendisi sayesinde, bu sezondan daha iyi futbol oynatacağından eminim. ancak, bankalar birliği, transfer durumu, mali durum, yabancı sayısı vs. gibi nedenlerle işimizin zor olacağı bir gerçek.

    şu var, kendisinin 2.3 milyon civarında bir tazminat maddesi var olduğu söylenmekte. hadi bunu verdiniz, yeni gelecek hocanın da en az yıllık alacağı bu civarlarda olacak (okan buruk vs. gibi yerlileri bir kenara bırakıyorum). zaten koşullar ister istemez küçülmeye gidecek, eğer okan buruk gelmeyecekse, ben kendisiyle yine de devam edilmesi taraftarıyım..
App Store'dan indirin Google Play'den alın