resim
Vinicius de Souza Costa
Takım:Sheff Utd
Mevki:Önlibero
Yaş:24
Boy:1.87
Uyruk:Brezilya
  • 3
    ihtiyacımız olan 6 numara kendisidir.
    felipe melo'nun genç ve akıllı versiyonudur.

    17 haziran 1999 doğumlu, henüz 22 yaşında, 1.87 boyunda, sağ ayaklı defansif orta saha oyuncusu.

    lommel sk ile 2025'e kadar sözleşmesi bulunuyor.
    2021-2022 sezonunu ise kiralık olarak kv mechelen'de sürdürmekte.
    bu sezon kv mechelen forması ile 25'i ilk 11 olmak üzere toplam 26 maça çıktı.

    whoscored istatistiklerinde kendisi şu anda belçika jupiler pro lig'de en yüksek puan ortalamasına sahip oyuncu.

    en dikkat çeken özelliği top kapma özelliği. (maç başına 3.7)
    toplamda 51 pas arası ile top kapmış, maç başına 2
    toplamda 69, maç başına 2.65 top uzaklaştırma istatistiğine sahip.

    hem tackling ile hem de pas arası yaparak 2021-2022 sezonunda an itibariyle belçika liginde en yüksek top kapma istatistiğine sahip oyuncu.

    vinicius souza agresif bir oyuncu.
    helva gibi olan orta sahamıza böyle bir oyuncunun ilaç gibi geleceğine eminim. böyle bir oyuncuya kesinlikle çok ihtiyacımız var. mevcut oyuncularla, rakipler elini kolunu sallaya sallaya orta sahamızı geçiyorlar iken, bu transfer ile takımımızın orta sahasına, dinamizm ve sertlik katmış oluruz. tabi bu sertliğin karşılığı olarak 8 kez sarı kart görmüş ancak hiç kırmızı kart görmemiş. bu da oyuncunun kontrollü sertlikte bulunduğuna işaret.

    oyuncu oynadığı 26 maçın 25'ine ilk 11 başlamış, bu maçların sadece 2 tanesinde oyundan alınmış, kalan maçların tamamında 90 dakika görev yapmış.

    ayrıca ikili mücadelelerde başarı oranı %59,90.
    hava topu mücadelelerinde başarı oranı %58,20
    top kapma başarı oranı %66,70
    bizim ligde bu istatistikler daha da yükselecektir.

    gelelim pas özelliğine. pas başarısı bir orta saha oyuncusu için en önemli özellik.
    vinicius souza bu alanda da başarılı.
    attığı 1243 pasın, 975'ini isabetli olarak atmış. %78,43. bu oran biraz düşük gibi görünebilir ancak oyuncu, attığı pasların %35'ini dikine oynamış. bu bir ön libero için gayet iyi bir oran. bu oran yükseldikçe genellikle pas isabet oranı düşer, zira rakibin içine riskli pas atılmakta ancak takımı hücuma kaldırmak için bu çok önemli.
    bir diğer önemli husus, istatistiklere yan pas olarak yansıyan pasların oranı %52 ancak, bu pasların bir çoğu oyuncunun attığı diagonal paslar.
    vinicius souza, attığı pasların yalnızca %13'ünü geri pas olarak ayağından çıkarmış.
    pas istatistikleri, bize şunu gösteriyor ki, taylan'dan beklenen, ama taylan'ın pek başarılı olamadığı topu alıp, dönüp, takımı hücuma kaldırma görevini vinicius souza kendi takımında yapabilmiş.

    oyuncu kendi yarı sahasından attığı pasların başarı oranı %83,7 iken,
    rakip sahaya geçtiğinde attığı pasların başarı oranı %71,9

    şu ana kadar 26 maçta 1 asist yapabilmiş.
    maç başına 0.5 key pass istatistiğine sahip. (potansiyel asist olabilecek pas)

    hücum gücü olarak, kafa vurma özelliği ile duran toplarda etkili olabilir, rakip ceza sahasını karıştırabilir. kendisinde bu potansiyel var gibi. bu sezon26 maçta 7 isabetli şut atmış bunların 2'si gol atmış. biri kafa golü, diğeri ise uzaktan, ceza sahası dışından ayak ile atılmış bir gol.
    bir ön liberodan gol beklenmez, 2 sıfırdan büyüktür, bence gayet iyi.

    oyuncu, sahip olduğu fizik, agresiflik, dayanıklılık, güç, çalışkanlık, oyun görüşü, dikine pas atma, diagonal paslar ile oyunu açma, oyun görüşü, markaj ve konsantrasyon özellikleri ile bizim takımımız için biçilmiş kaftan. benim en çok dikkatimi çeken ise oyuncunun first touch denilen ilk top kontrolü özelliği. oyuncunun top kontolü ve top kontrolü harikulade. bu özellikler bizim orta saha oyuncularımızda bulunmayan özellikler.

    vinicius souza 2020-2021 sezonu öncesi lommel sk'ya flamengo'dan 2.5 milyon euro'ya transfer oldu. şu anda transfermarkt'ta her ne kadar oyuncunun değeri 1 milyon euro olarak görünse de, transfermarkt bu konuda başarılı bir platform değil. kulübü lommel sk yaz transfer döneminde oyuncuyu en az 4.5 - 5 milyon euro bir bedelle transferine izin verebileceğini düşünüyorum, tabi talipleri artarsa bu bedel 10 milyon euro'lara kadar çıkabilir.

    cicaldau'ya 6.5 milyon euro bonservis ödedik ve yaz transfer döneminde muhtemelen 11-12 milyon euro civarında bir bedelle satacağız. vinicius souza da genç bir oyuncu ve bizi zarar ettirmez. kendisine verilecek bonservis bedeli hususunda 5-6 milyon euro'lara kadar çıkılabilir.

    vinicius souza, galatasaray orta saha oyuncularında eksik olan özelliklere sahip olduğu için takımımıza güç katacak ve takımın seviyesini yukarı çekecektir.

    oyuncunun özelliklerini görebilmeniz ve bir miktar fikir vermesi bakımından, oyuncunun kısa videosunun linkini aşağıda paylaştım.
    https://www.youtube.com/watch?v=E2aTzgibs9w

    umarım vinicius souza'yı transfer etmek için en kısa sürede girişimde bulunuruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın