resim
Diego Pablo Simeone
Görev:Teknik Direktör
Takım:Atlético Madrid
Yaş:53
Uyruk:Arjantin
  • 363
    23 ara 2011 tarihinde göreve geldiği atletico madrid takımına 2 ispanya ligi, 1 copa del rey, 1 ispanya süper kupası, 2 avrupa ligi, 2 uefa süper kupası olmak üzere 8 büyük kupası kazandırmış olan teknik direktör.

    ayrıca şampiyonlar ligine de çok ama çok yaklaşmıştı ki hafızam yanıltmıyorsa son dakika gelen golle uzayan maçta kaybetmişlerdi finali.

    hem ligdeki hem de avrupadaki rakiplerinin kadrolarına bakarsak çerez oyuncularla bu başarılara koştu.
    bugün takımının piyasa değeri üzerinden vurularak oynattığı oyun eleştiriliyor ancak oyuncularının bu değerleri bulma sebebi zaten kendisi ve oynattığı oyun.
    ben atletico'da messi, ronaldo, robben, lewa gibi yıldızların prime dönemlerinde oynadığını hatırlamıyorum. varsa yoksa genç, potansiyeli yüksek oyuncularla oynadı. bugün kadrosunda suarez var ama prime döneminde değil. bu açında sırf bizlerin gözüne zevkli gelecek diye 0 kupalı olmasındansa kulübünün ve kendisinin çıkarları doğrultusunda oynattığı oyunu doğru buluyorum.

    geldiği günden beri takımı 1 milyar euroluk oyuncu satışı gerçekleştirmiş. bunların arasında antoine griezmann, lucas hernández, sime vrsaljko, jackson martínez, arda turan, diego costa, filipe luís, radamel falcao gibi isimler var.

    kısacası bu adam rahatı değil zoru seçmiş durumda. atletico'yu sürekli yukarılarda tutmaya çalışıyor. her ne kadar çok saygı duysam da mourinho, guardiola, ancelotti gibi daha rahat olacağı yerlerde çalışmıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın