resim
Domènec Torrent Font
Görev:Teknik Direktör
Takım:San Luis
Yaş:61
Uyruk:İspanya
  • 2215
    galatasaray’ın mevcut teknik sorumlusu. taktik ve teknik anlamda kendisini sorgulamayı yersiz buluyorum. çünkü bana göre dünyanın en büyük taktik dehası guardiola’nın ekibinde yıllarca analiz yapmış ve üst düzey oyuncu gruplarıyla çalışma fırsatı yakalamıştır. buna rağmen, 60 yaşına kadar üst düzey bir takımın başında elle tutulur bir başarı göstermemesi ve dahası oldukça az sayıda maç deneyimi olması galatasaray gibi bir futbol takımı için alınacak bir risk olmasına şüpheyle yaklaşılmasına sebep olmaktadır.

    türkiye ligi, son yıllarda fazlasıyla ülkenin durumuna adapte olmuş, yabancı teknik adamlar için çok daha zor yer haline gelmiştir. çünkü ülkenin ve bağlı olarak futbolun dinamikleri için futbol dışı çok fazla hesap ve denklem yapmak ve bu psikolojiyi iyi analiz etmek gerekmektedir. dahası mevcut sistemsizlik içinde iken ekonomik sorunların da baş göstermesi ile menajerlerin cirit attığı ortamda sağlıklı bir kadro kurgulamak ise başlı başına bir sorun. taraftar da işin içine girince tabiri caizse seyreyle cümbüşü.

    mevcut koşullar altında, ligin dinamiklerine uzak, elle tutulur başarısı olmayan, herhangi bir üst düzey takımın başında üst düzey maç deneyimi çok az olan bir teknik sorumlunun başarılı olma olasılığını çok düşük görüyorum. bu yüzden domenec torrent ile galatasaray’ın bağı yeni başkan gelir gelmez kopmalı, yaptıkları için teşekkür edilip yollar ayrılmalıdır. kendi naçizane fikrim, gelecek sezon takımın başında olmaması hem kendisi hem de bizim için en hayırlısı olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın