resim
Barış Alper Yılmaz
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 678
    her yetenekli futbolcu iyi oynar diye bir garanti yok. bazı oyuncuların uygun sistemde yerleşmesi lazım. misal yunus akgün bu ve geçtiğimiz senelerde çok konuşuldu. yetenekli ama olmuyor dedik. ads de daha serbest rolde ve defansif özelliklerinin çok ön planda olmadığı sistemde, üstelik mental baskının daha az olduğu ortamda yeteneğini gösterdi. seneye bize döndüğünde olur mu bence olmaz, tabi bu benim görüşüm.
    benim için olur diyeceğim oyuncunun bakacağım temel özelliği mental özellikleridir. oyuncu kendinden ne beklendiğini ve yapması gerektiğini gösteriyor mu, eksik özelliklerinde gelişmeye dair çabası var mı, istikrarı nasıl, olumsuzluklar sonrası ciddi düşüşü var mı, ve en önemlisi röportaj yapıldığında konuşma içeriği nasıl. basma kalıp ezber cümleler ve temennilerden mi ibaret, oyuna dair teknik anlamda kendi düşüncesini ifade ediyor mu, olaylara gerçekçi bakabiliyor mu.
    burdan yola çıkarak ozan kabak ve kerem için her zaman gelecekleri parlak olacak diye düşündüm. şimdilik öyle gidiyor. maşallah ikisine de. ancak yunus akgün, emin bayram, barış alper için olumsuz düşünüyorum. ne yazık ki büyük takımlarda o gerekli mental eşiği aşacakları kapasitelerinin olmadığını düşünüyorum. futbol iklimimiz buna müsade etmiyor.
    barış alper için de kıyas yapmak gerekirse tam olarak ahmet ilhan özek havası alıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın