• 70
    uzun senelerdir içerde oynanan her galatasaray maçına giden (türkiye kupası maçları dahil) bir galatasaray'lı ve 40 yaşına merdiven dayamış bir terimist olarak hem geçmiş yönetimin 6 aylık performansı, hem mevcut yönetimin 6 aylık performansı için ibra beklediğim ve umduğum genel kurul.

    galatasaray'da ibra ve ibrasızlığı seçim tehditi olarak görmekten, herhangi bir başkanın galatasaray üyelerinin verdikleri oylar ile seçilip yönetim görevini tamamlamadan görevi bırakmak zorunda kalmasından sıkıldım.

    adnan polat döneminde verilen ibrasızlık kararı sonrası oluşan küslükler ciddi manada derinleşti ve önü alınamaz bir hal almaya başladı. galatasaray kendi içinde kavga ederken ezeli rakiplerimiz atı alıp üsküdarı geçerek federasyonların tüm kurullarına kendi adamlarını yerleştirerek hem galatasaray'ı federasyonlar nezdinde güçsüz, hem tüm anadolu kulüp yönetimleri bazında yalnız bıraktılar.

    bir diğer sebebim dernekler kanununda olmayan bir mesele olan ibranın ikiye bölünmesinin bu zamana kadar mahkeme salonlarında aslında bir anlamı olmadığının kanıtlanmış olması. yani siz bir yönetimi mali ve idari olarak ayrı ayrı oylayamazsınız diyor kanun.

    mali olarak ibra etmenin veya etmemenin kuralları ise net belli diye düşünüyorum. bence eğer siz bir derneğin yönetimini ibra etmiyorsanız bu kişilerin derneğinizin varlıklarını kişisel kazançları için kullandığını, derneğin parasını ceplerine attığını düşünüyor olmanız gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın