resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 2058
    galatasaray'ın şampiyon olması adına en önemli şanstır bence kendisi. her transfer, her oyuncu bir risk, hayatta olduğu gibi hiç bir hamlenin nasıl ilerleyeceğini kestiremezsiniz. ancak bazı verilerle kendisinin neden bize gelmesi gerektiğini konuşabiliriz.

    1- yerli olması: 2007 yılında alex de souza gibi lig tarihinin en büyük gol-asist rakamlarına ulaşmış oyuncusunu sahaya sürebilen ve alex'le aynı memleketten olan zico dışında ligde yabancı hoca şampiyon olamadı. bu durumun nedeni olarak onlarca konuyu konuşabiliriz ancak sonuçlar önemli ve sonuç olarak 15 senedir yerli hocası olan ipi göğüslüyor.
    2-kariyeri: antep sonrası başında bulunduğu her takımda iyi oyun oynattı ve takımın ölçüsü dahilinde başarılar elde etti. kaç tane hoca var türkiye kupası ve lig şampiyonluğu bulunan. bir elin parmağını geçmez ki kupayı akhisar'la, ligi başakşehir'le aldı.
    3- avrupa performansı: türk olmayan takımları yenmek parolasıyla kurulan galatasaray'ımızın mottosunu taşıyor okan buruk, buranın ekmeğini yedi çünkü. başakşehir'le avrupa performansı ortada. şahsen biz 2021-22 sezonundan önce 2013-14 sezonunda avrupa'da bir şey yapabildik. okan buruk ölüm grubunda gayet iyi performans koydu sahaya psg deplasmanı dışında. bir sürü pozisyon buldu, keyifli bir oyun izletti.
    4- galatasaraylı olması: kendisi bir galatasaray taraftarı, herkes bunu söylüyor. son olarak burak elmas, okan buruk'un çocuğu büyük bir galatasaraylı demişti katıldığı 23432423. programın bir tanesinde. herkes hata yapar, herkesten de fatih terim olması beklenemez, beklenmemeli de zaten. 1 şampiyonluğu verdiyse biz de ona bize birden fazla kupa kazandırma şansı verelim, geçmişte yaptığı hatayı, hataları düzeltmeye çalışsın.
    5-pragmatizm: 3 senedir bu takımın yerel sportif başarısı kadıköy'de 2 kere fener'i yenmek. biz fenerbahçe değiliz derbi galibiyetlerine kanalım. derbi kazanmak keyifli bir şey ancak etkisi 3 puan sadece. başarı bizim kıstasımız, camianın en büyük efsanesi fatih terim bizi başarıya alıştırdı, kupalara alıştırdı. 3 senedir futbol takımı olarak ortaya kupa konulmaması can sıkıcı. 4. sene sonunda mutlaka ama mutlaka başarı kazanmalıyız. herkesin ayarı kaçtı, saha içi konuşulmuyor, hakem, federasyon, tff, siyaset gibi saha dışı konular daha revaşta. bunlar 2014'ten beri kupa kazanamayan fenerbahçe taraftarı, camiası hareketleri.

    ligi bilen, basını ve taraftarı yönetecek, transfer yapmasına izin verilecek ve tabi ki yeni bir yönetimle florya'ya girecek bir okan buruk umut ışığı olabilir, olmalı da. başarılı olacağına kendi de garanti veremez ama bu kurşunu atmak durumundayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın