resim
Ignacio Peña Sotorres
Takım:Barcelona
Mevki:Kaleci
Yaş:25
Boy:1.84
Uyruk:İspanya
  • 474
    öncelikle şunu söylemeliyim ki, amacım 17 mart 2022 galatasaray barcelona maçı 'ndan sonra cadı avına çıkıp, suçlu araştırmak değil. bu maçta kalede muslera ya da başka iyi bir kaleci de olsa elenebilirdik. sonuçta oynadığımız takım barcelona. fakat bu maçlarda temel kaleci özelliklerinde gerçekten sıkıntı olduğunu gösterdi.
    17 mart 2022 galatasaray barcelona maçı'nda yediğimiz 2. golde ceza sahası dışından yerden çekilen ve aniden yön değiştirmeyen bir şuta ayakla müdahale edilmez. ayakla müdahalesinden sonraki çevikliği iyiydi ama eliyle müdahale ettiği topu kornere değil de kale sahasına çelmesi yine temel kalecilik özellikleri açısından baya sıkıntıydı. yani yediğimiz golde topun 3 kere kaleye vurulmasında 1. sorumlu kendisidir.

    yine aynı maçta maçın başında frankie'nin karşı karşı pozisyonu ve yediğimiz 1. goldeki pozisyonlarda alanı kapatmadan çizgide beklemesi yine kaleci için sıkıntılı özellikler. özellikle yediğimiz golde çok daha iyi bir kaleci olsa yine golü yiyebilirdik ama ben şut çekilmeden önce o açıyı kapatma girişimi görmek isterdim. aynı şekilde frankie'nin pozisyonunda rakibi zorlayacak bir hamle yapmasını.

    eğer kendisi ayakları iyi diye takımda tutulacaksa buna da gerek yok. çünkü biz şuan ayakları iyi bir kaleci aramıyoruz. bunu arasak her topu pena ile ileriye dikmezdik. zaten uzun toplarının da kısa kaldığını düşünürsek muhtemelen ayak tekniği buna da uygun değil.

    yabancı sınırının sürekli sertleşeceği bir ortamda eğer yabancı kaleci tercih edeceksek bu muslera gibi oyun değiştirici bir karakter ve kaleci olmalı. o seviyede olmayacaksa okan da pena kadar kalecilik yapar.

    bütün bunları düşündüğümüzde de ligde bundan sonra süre almasına gerek yok. kalede alt yapıdan bir kaleci ya da muslera oynayabilir. muslera form tutar ya da alt yapı kalecisi tecrübe kazanır. başkasına kaleci yetiştirmemize gerek yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın