• 492
    1-2 biten maç.

    hayatı boyunca futbola ilgi duymamış, futbol maçı izlememiş kız arkadaşım 30 saniye ekrana baktıktan sonra, maviler profesyonel görünüyor, ne yaptıklarını, nereye koşmaları gerektiğini biliyor, sarılar ise onlara kıyasla amatör gibi görünüyorlar yorumunu yaptı, sanırım sürekli bahsedilen ancak somut olarak örneklenemeyen "kalite farkı" kavramının benim adıma en sade ve şiddetli özeti buydu.

    taktikmiş, değişikliklermiş, koşu mesafesiymiş vs. bunları bir kenara bırakalım, galatasaray'ın ilk çözmesi gereken konular; çevre kontrolü, pozisyon alma ve ilk dokunuş. tek tek isim saymaya gerek yok, çok çok kötüyüz, bu konularda gelişme gösterdikçe oynamak istediğimiz kompakt oyunun da gelişeceğini düşünüyorum.

    elenmek üzücü ancak gerek kulüp profesyonelleri, gerekse biz taraftarlar açısından nerede, ne seviyede olduğumuzu görmek ve daha gerçekçi bir bakış açısı ile kendimizi değerlendirebilmek için bu eşleşmenin bir avantaj olduğuna inanıyorum. çünkü bizim teknik heyetinden futbolcusuna, kulüp çalışanlarından taraftarına kadar ayakları yere basan, problemleri doğru okuyan ve doğru çözüm üreten kolektif bir akla ihtiyacımız var, bu birliktelik için bu başlangıç adımı olur umarım.

    edit:gramatik
App Store'dan indirin Google Play'den alın