• 361
    günümüzde tamamen kültüre yönelik yapıldığını düşündüğüm eylem.

    mesela benim 3 tane siyahi komşum var, apartmanda bütün problemler bunlardan çıkıyor. gürültü, başka dairelere gelip giden kadınlara sarkıntılık, ortalığa çöp bırakmalar, merdivenin ortasına kişisel eşya bırakıp sakatlığa davetiye çıkartmaları ve en önemlisi de rahatsız edici olduklarının farkında olmayıp laftan da anlamamaları.

    sebep? a-genetik bir salaklık, ki buna ihtimal vermiyorum. b- kültürel. hiç önyargısız durumdan ben kendi yaşadıklarımda bir daha amerikalı siyahi komşum olmasını istemem, 3 tane örnek benim için gayet yeterli bir küme.

    çözüm? her seferinde polis çağırmak, çünkü bunlar amerikalı ve ölümüne korkuyorlar, travmatik bir etkisi var üstlerinde..

    öyle ya da böyle, ülkedeki durum da buna benzer. türkiye belli ölçüde muasır bir yer ve her ülkenin çöpleri buraya uğradığı için çatışma ve nefret -hele de böyle sınırlı istihdam döneminde- kaçınılmaz. afganı, suriyeliyi buraya koysanız da sorun çıkar, buradaki adamı oralara götürseniz de sorun çıkar, olay bu kadar basit..

    not: sosyolog değilim, sadece kişisel ilgi ve gözlemlerim. lütfen confirmation bias ve groupthink denen tuzakları öğrenin, ayrıca social dilemma’yı izleyerek “like” algoritmasının sizi nasıl esir ettiğini de öğrenebilirsiniz.

    farkındalık iyidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın