resim
Omar Elabdellaoui
Takım:Bodø/Glimt
Mevki:Sağ Bek
Yaş:32
Boy:1.79
Uyruk:Norveç
  • 977
    https://gss.gs/UXH.jpg

    --- alıntı ---

    31 aralık 2020 gecesi biri down sendromlu olan üç çocuğunun keyifli vakit geçirmesini sağlamak isterken elindeki havai fişeğin patlamasıyla iki gözünden ağır yaralanan galatasaraylı omar elabdellaoui yeniden sahalara dönerek kendi hikayesinin kahramanı oldu. norveçli sağ bekin formasına kavuşmasının perde arkasında, başta kendisinin üst düzey inancı, ailesinin büyük yardımı ve başkanlar mustafa cengiz'in, burak elmas'ın, yöneticilerin, fatih terim ile ekibinin, takım arkadaşlarının, florya'daki her bir çalışanın desteği yatıyor.

    11 ayda 14 operasyon geçirdi

    30 yaşındaki oyuncuya kazanın ardından sarı-kırmızılı kulübün sponsor hastanesinde ilk müdahale yapıldı. gözlerindeki kimyasal yanık temizlenen omar'ın tekrar sağlıklı şekilde görebilmesi için uzun soluklu bir tedavi programı planlandı.

    yüzde 10 ihtimal dediler ama

    norveçli futbolcunun tedavisi hem istanbul'da hem de abd'de kornea yaralanmalarında dünyanın bir numarası olarak kabul edilen bir klinik tarafından ortak yürütüldü. sürecin başında doktorlar, gözdeki ağır hasar nedeniyle omar'ın görme yetisini tekrar kazanmasına yüzde 10 ihtimal veriyordu. tecrübeli oyuncunun, ağzından zar ve kulağından deri alınıp göz kapağı oluşturuldu.

    kız kardeşi kök hücre verdi

    omar tedavisi için abd'de 6 ay geçirdi. ağustos 2021'de 30 yaşındaki oyuncunun gözüne uyumu yüzde 100 olan kız kardeşinden kök hücre nakli yapıldı. sonrasında 2021'in eylül ayında norveçli futbolcunun gözüne kornea nakli gerçekleştirildi.

    sürekli antrenman yaptı

    omar tedavisi sürerken doktorundan aldığı izinle bir amerikan futbolu antrenörüyle beraber günde 3 seans bireysel antrenmanlara başladı. fiziksel gücünü toplayıp, sahalara dönüş inancını artırdı. iyileşme sürecinde florya'ya gelip takım arkadaşlarını ziyaret eden omar'la dönemin teknik direktörü fatih terim hep yakından ilgilendi.

    herkesi omar motive etti

    norveçli futbolcu, tekrar görmeye başladığı anları "bir mucizeydi" diye niteledi. galatasaray, oyuncusunun sözleşmesini devam ettirdi. omar, en zor anda bile inancını hiç kaybetmedi, hatta o durumda dahi herkesi, her şeyin daha iyi olacağına kendisi motive etti.

    özel gözlük ve lens takıyor

    omar, ocak ayının başında özel bir gözlük ve kontakt lensle galatasaray'la idmanlara başladı, yeniden lisansı çıkarıldı. deneyimli futbolcu, sahada olmadığı dönemde 30 dakikada bir özel bir damlayı gözüne damlatıyor.

    milli takıma davet edildi

    omar, talihsiz kazadan 422 gün sonra 21 şubat'taki göztepe maçında sahaya ilk 11'de çıktı. norveçli sağ bek, maç sonu mutluluk gözyaşlarına engel olamadı. beşiktaş derbisindeki performansıyla büyük alkış alan omar, yeniden norveç milli takımı kadrosuna davet edildi.

    --- alıntı ---

    kaynak: https://twitter.com/.../1504007654175395840 (cumhur önder arslan)
App Store'dan indirin Google Play'den alın