• 359
    futbol ve spor açısından konuşacak olursak bizim ülkemizde diğer ülkelere nazaran çok az olduğu hatta olmadığı düşünülür, söylenir. ancak bence bizim futbolumuzda da ırkçılık var. ama siyahi oyunculara ya da başka milletten olanlara karşı değil, türk futbolculara karşı. ırkçılık biraz ağır bir tabir gibi görünse de türk olmayan futbolcuların pozitif ayrılmasını ben türk sporculara ırkçılık olarak görüyorum.

    sosyal medya, sözlük, tribün farketmeksizin neredeyse herkes cicaldau, morutan hatta asunçao gibi konularda çok ılımlı çok pozitifken berkan, taylan gibi arkadaşlar 2 maç kötü oynayınca yerden yere vuruluyorlar. bakın beğenip beğenmemekten bahsetmiyorum. cicaldau kötü oynayınca eleştirirseniz size çok kişi karşı çıkarken, iyi bir sistemde oynamadığı için kötü göründüğü falan söylenirken, taylan 2 maç kötü oynadığı için galatasaray futbol tarihinin en kötü futbolcusu ilan ediliyor. bence burada milliyetin çok önemi var.

    kerem aktürkoğlu bu sezon 45 maç falan oynamış, 2 maç, kötü demiyorum bakın 2 maç vasat oynayınca hemen ''şımarık, çok bencil'' gibi sıfatlarla yerin dibine sokuluyor adam. 5 mart 2022 konyaspor galatasaray maçından sonra kerem aktürkoğlu başlığını okurken gözlerime inanamamıştım. ömer bayram gibi eleştiriliyordu adam. ve maç özelinde değil genel bir nefret kusması vardı resmen. kerem'in bu sene galatasaray'a verdiklerini yabancı bir transfer vermiş olsaydı şimdiye kadar heykel çalışmaları başlardı sanırım. türk futbolunda ırkçılık var mı yok mu bu anlattıklarım bile çok küçük de olsa bir done olacaktır anlamak için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın