• 144
    jason kidd‘in yüklediği savunma mantalitesiyle kalitesini bir üst noktaya çıkarmış ve 2021-2022 sezonunda all-star öncesinde maç sonunda başa baş giden maçları kazanma yüzdesinde ligin son sırasında iken, all-star sonrası ilk sıraya yerleştirmiş takım. bunda tabi ki luka doncic‘in artan formu ve sezon ilerledikçe iyileşen fizik yapısı etkili oldu ama asıl etkili nokta kristaps porzingis‘in takasla gönderilmesi ve karşılığında spencer dinwiddie‘nin takıma katılması oldu.

    yıllardır luka doncic’in yanına topu getirecek ve ikili sıkıştırma geldiğinde luka’dan yükü alacak bir oyuncu getiremeyen dallas, kidd’in takımın başına geçmesi ile hem jalen brunson‘ı ilk beşe alarak hem de dinwiddie hamlesi ile bambaşka bir takım oldular.

    dinwiddie kariyeri boyunca yüzde 30 civarlarında üçlük atarken dallas’a geldikten sonra yüzdesini 44’e çıkardı. bu kesinlikle bir tesadüf değil çünkü luka’ya karşı birebir savunma yapmak imkansız iken rakiplerin sürekli ikili savunma yapması, luka’nın saha görüşü ile de boşta kalan adamı bir şekilde bulabilmesi daha verimli bir hücum yapmasını sağlıyor. benzer şekilde dorian finney smith ve reggie bullock da takımın onlardan istediği 3&d oyununu çok iyi yerine getirince çok iyi organize olan, sürekli top dolaştıran, saha için mükemmel bir şefi olan ve verimli hücumun yanında çok iyi de savunma yapan bir takım ortaya çıktı. ayrıca genelde dwight powell veya maxi kleber‘in pivot olarak oynadığı kısa bir oyuncu grubuyla oynamaları takımın daha dinamik olmasını sağlıyor. bu yüzden batıda her ne kadar kağıt üzerinde daha iyi görünseler de dallas sezon içinde hem golden state hem de memphis’e karşı üstünlük kurabildi.

    şu anki durumda takımı zorlayabilecek tek şey old school oynayan ve pota altında fizik gücü yüksek bir takım olur ve o takımların sayısı da günümüzde artık çok değil. doğu da new york knicks varken batı da daha büyük bir tehlike olarak duran phoenix suns da zaman zaman bu oyunu oynamakta.

    2021-2022 sezonu playofflarında phoenix’ten kaçılabilirse rakip kim olursa olsun batı finaline ulaşılabileceğini düşünüyorum. luka doncic üzerinden playoff serisi kazanamama yükünü de atınca zaten devamı çok daha iyi bir şekilde gelecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın