• 47
    ülkemizde bu maç ertelenmez diye düşünüyorum. beşiktaşlılardan böyle bir tepki geldikten sonra tff'nin öyle bir cesaret sergileyeceğini, hele bizim yanımızda sergileyeceğini hiç sanmıyorum. gerekirse izmir'de oynatırlar maçı ama o maçı pazartesi günü oynatırlar. o yüzden maç hakkında çalışmaya başlamak lazım en çabuk sürede.

    öncelikle beşiktaş hakkında yazmadan önce bu sezon maçlarını izlemediğimi ama geçen haftaki başakşehir mücadelesini stattan izlediğimi söylemek isterim. yanlış analiz yaparsam affola.

    öncelikle şunu söyleyebilirim ki sağ kanatta kerem'i oynatma fikri benim kafamda canlandı. umut meraş başakşehir'e karşı serdar gürler'i savunmada çok zorlandı genelde arkaya da kaçırdı serdar'ı. savunmada gözüme çarpan tek artısı ikili mücadeleleri kazanması oldu umut meraş'ın ama pozisyon bilgisi zayıftı. (belki de o maçlık öyleydi yazımın başında da dediğim gibi beşiktaş'ı bu sezon izlemiyorum) takımımızda arkaya kaçabilecek kanat oyuncularında birinci sırada kerem var. babel ile feghouli yaşlı artık öyle arkaya kaçamıyor, morutan ile emre kılınç daha çok içeri kat etmeyi seven bir isim, barış alper'i beşiktaş'a karşı 11 oynatacağını sanmıyorum, halil'i kanatta denese de halil arkaya kaçan değil topu ayağına isteyen futbolcu tipi.

    gelelim diğer kısıma. wellinton ve rosier...
    beşiktaş'ın yediği ilk golü tekrar açın ve bakın trezeguet nasıl bomboş duruyor. onun orda adamı normalde rosier olsa da başakşehir'in yaptığı oyuna gelen bir wellinton var. top serdar'da iken aleksic welinton ile kendini eşleştiriyor ve serdar'ın yakınına gelecek şekilde bir koşu atıyor. bu sahte koşu ile welinton aleksic'i takip etme hatasında bulunuyor ve alanını terk ediyor. o sırada başakşehir'in sağ beki caicara boş alana doğru ikinci bir sahte koşu yapıyor. (bizde boey omar'dan daha iyi o koşuyu yapar diye düşünüyorum ama bu maçı ciddiye almayıp rotasyon yapabilir tabii ki öpüp başımıza koyarız, mağlubiyete de üzülmeyiz) bu sahte koşu da atiba'nın pozisyonunu terk edip caicara'ya tutmak için onun yanına doğru gitmesini ve santrafor okaka'nın serdar saatçı ile birebirde kalmasını sağlıyor. birebirde kalmasının haricinde rosier savunma çizgisinin gerisinde durduğu için serar'ın arkasına rahatça koşu atabildi. bitti mi? bitmedi. berkay özcan da ceza sahasına koşu yapıyor ve kendisini rosier ile eşleştiriyor. (bize ilk geldiğinde cicaldau bu ceza sahasına koşuyu yapıyordu özellikle hatay maçında.) peki trezeguet? evet unutuldu ve sol kanatta pusuda bekliyor.

    normal şarttaki ideal 11'im şu şekilde olurdu
    ------------------pena-----------------
    boey----nelsson-----marcao------pva
    ------------taylan-------berkan--------
    kerem----------cicaldau---------babel
    -----------------mostafa---------------
App Store'dan indirin Google Play'den alın