• 73
    ödediğimiz ücretlerin karşılığını alamama endişesi içinde olduğumuz futbolcu grubu. sezon başındaki düşüncelerim soru işaretlerine bulansa da ciddi bir değişiklik göstermedi.

    öncelikle süreci nereden geldiğimize bakarak irdelemeyiz. birkaç sene öncesine kadar falcao'ya 7 küsür, daha sonra indirimli olduğu söylenen 5 milyon euro ödüyorduk. hala feghouli, babel gibi oyunculara dünyanın parasını ödüyoruz(hatta muslera'ya da ödüyoruz). biz yıllık 60-65 milyon euro bütçesi olan takımdan buralara geldik. o yüzden bu kadar endişeli olmaya gerek yok. cicaldau ve morutan taksit ödeyerek aldığımız iki futbolcu. senelik yaklaşık ikişer milyon euro ödüyoruz ki oyuncuların yıllık maaşları da düşünüldüğünde bu ücretler, galatasaray'ın birkaç sene öncesinde kadrosunda bulunan bazı oyuncuların senelik ücretinden daha ucuz. burada ortaya çıkan sorun, bu paraların "diğer futbolcularda olduğu gibi" karşılığını bulamayacağı korkusudur.

    başta performanslarından son derece memnun olduğum bu ikili yaşadıkları düşüş sonrasında "düşündüğümüz gibi potansiyelli değiller, hiçbir katkı alamayacak mıyız?" sorusunu sordurtmaya başladılar. bu da taraftarın endişe duymasını gerektiriyor tabii ki. burada kaçırılmaması gereken nokta ise bu futbolcuların yaşının 30 olmadığıdır. en kötü ihtimalle 4-5 sene bizimle olacaklar. en azından sözleşme bu şekilde. evet ilk sezonlarında kötüydüler fakat sonraki sezonlarında da bu kadar kötü olacaklar diye bir şey yok. ertesi sezon çıkıp iyi bir performans göstermeleri çok şaşırılacak şeyler değil. futbol bu, bir sezon kötü oynayan futbolcu ertesi sene çılgın atabilir. o yüzden bu kadar karamsar olmaya gerek yok. yapmamız gereken tek şey doğru teknik direktörü getirmek ve beklemek. hala vakit var. bu futbolcuların iyi oynadıkları karşılaşmalar oldu, altlarında yatan bir cevher var. ben hala bu cevherin ortaya çıkabileceğini düşünüyorum. yeter ki oyuncularla ilgilenen, onların performanslarını yukarı çıkartabilecek bir hocayla çalışılsın.

    torrent hamlesi doğru değildi. bundan dolayı takımın başına getirilmesine karşı çıktık. bu oyuncular gelecek sezona hazırlanabilirlerdi. şimdi üzerlerinde daha fazla baskı ve soru işareti olacak. bir takıma teknik direktörlük yapmak farklı meziyetler gerektiriyor. sadece taktik çalışmaları, istenilen oyunun oynanmasına yetmiyor. roberto mancini bile son derece yetişmiş bir oyuncu grubu bulunan dönemin galatasaray takımıyla daha çok ilgileniyordu. bu oyuncularla iletişim kuracaksınız, zamanınızı taktikten çok onlarla ilgilenerek geçireceksiniz. torrent henüz nasıl teknik direktörlük yapacağını bilmiyor. flamengo'da yaptığı hataları burada da yapıyor. orada da taktik konusunda çaba sarf ettiği fakat takımla yeterince anlaşamadığı söyleniyor. kariyerinde çok büyük takımlarda, üst düzey oyuncu gruplarıyla yardımcı hoca olarak çalışan torrent işlerin burada farklı bir şekilde yönetilmesi gerektiğini henüz öğrenemedi. bu yaştan sonra da kökten bir değişiklik geçirmesi zor. bu adam, çalışan bir makinenin dişlisiydi. şimdi ise en önemli parçası, makineyi çalıştıran motoru yapılmaya çalışılıyor. bundan dolayı düzgün bir teknik direktör değişikliğiyle bu oyuncu grubunu tekrar izlemek istiyorum. yeterince sebep var, bu ikiliyi bu kadar çabuk çöpe atmaya gerek yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın