• 750
    21 şubat 2022 göztepe galatasaray maçında kazanılan ikili mücadele:
    taylan antalyalı=2/2
    erick pulgar=3/2
    cicaldau=0/0
    berkan kutlu=2/1
    toplamda=7/5

    27 şubat 2022 galatasaray çaykur rizespor maçında:
    taylan antalyalı=8/2
    berkan kutlu=6/3
    cicaldau=7/4
    toplamda=21/9

    5 mart 2022 konyaspor galatasaray maçı:
    berkan kutlu=8/4
    erick pulgar=5/3
    cicaldau=1/0
    taylan antalyalı=1/1
    toplamda=15/8

    son 3 maçta ise bizim orta sahalarımız toplamda 43 ikili mücadeleye girip 22'sini kazanmışlar. hazır olmadığı için transferine karşı çıkılan gedson fernandes'in son 3 maç istatistiği ise 66/44 şeklinde. sadece galatasaray maçında 27/18 yapmış.

    ikili mücadeleden mümkün olduğunca kaçan veya yarısını kazanamayan bir orta saha grubumuz varken nasıl olur da direnç ortaya koyabilelim ki? orta saha demek sadece pas bağlantılarının olduğu yer değildir. aynı zamanda mücadelenin tam merkezidir. o bölgede sağlam duracaksın ki, rakibin ortadan rahat rahat ceza alanına girmesin. hücumdayken de top istemeye gelmeyip orada burada saklanılırsa tempo yapamayız ve topu rakip yarı alana yıkamayız. bizim orta saha oyuncularımız ne dikine top sürebiliyor, ne rakibi karşılayabiliyor, ne pas yapabiliyor... hal böyleyken nasıl olur da oyunun her iki yönünde de başarılı olalım? her iki yönü geç, tek yöne bile razıyım ama maalesef ki böyle bir oyuncu grubuyla o da hayal. zamanında felipe melo mesela tek başına psikolojik üstünlüktü. top rakipteyken tek başına orta sahada o kadar büyük ve geniş görülürdü ki, rakip takım gelmeye korkardı. rakip oyuncular ikili mücadeleden sakınırdı çünkü yem olacaklarını bilirlerdi. şimdi ise top sürmesini az çok bilen herkes elini kolunu sallayarak orta sahayı geçebiliyor.

    böyle bir ortamda, az buçuk sistemine sadık kalan bir takım karşısında hayatta maç kazanamayız. hadi bu sezon* bir şekil bitti ama gelecek sezon bu bölgeye en az 2 tane transfer gerekiyor. forvetmiş, oymuş, buymuş değil, sezon biter bitmez ilk amacımız orta sahadan oyuncu almak olmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın