resim
Gedson Carvalho Fernandes
Takım:Beşiktaş
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.83
Uyruk:Portekiz
  • 2814
    (bkz: 5 mart 2022 çaykur rizespor giresunspor maçı)

    ilgili maçı 1. dakikadan beri izliyorum. dakika şu an 60 oldu. net olarak şunu söyleyebilirim ki flavio ve traore tarafından kucakta gezdirilen orta saha oyuncusu.

    kendisini çok istiyordum gelmeyince kahroldum. yine gelme şansı olsa sırtımda taşıyıp galatasaray’a getiririm ama şöyle her hareketinden sonra burada övülmesine anlam veremiyorum. bence bu kadar övülmesinin sebebi tamamen psikolojik. herkesin gözü rize maçlarında gedson’da olduğu için bireysel her hareketinde sayfalarca metiye düzülüyor. tarafsız bir gözle rize maçlarını izlesek sadece iyi oyuncu deriz. ama 2 haftadır öyle bir durum var ki sanki bu ülkeye gelmiş geçmiş en iyi orta saha muamelesi yapılıyor.

    edit : istatistik verilerini bulamadım ama ilgili maçın 75. dakikası itibari ile gedson çok fazla top kaybı yaptı. bulabilen varsa ve bilgilendirirse sevinirim ben en az 10 tane top kaybı saydım. çoğu da topu alıp gitmek isterken traore ve flavio tarafından omuz koyulup durdurulması ile oldu.

    edit 2 : fuleli topcu bilgilendirdi. sofascore uygulamasında detaylı istatistikler veriliyor. gedson fernandes ilgili maçı 15 top kaybı ile tamamlamış. ama şu kadar ikili mücadele kazandı diye birazdan medyada yüceltilir.

    edit 3: https://twitter.com/...126126747885573?s=21

    evet beklenen açıklamalar gelmeye başladı. her topu ayağına istediği için ve dribling yaptığı için bu istatistikler doğal olarak ortaya çıkıyor. ama bu istatistikleri 15 top kaybı olmadığı maçta yapması önemlidir. sahanın en çok top kaybı yapan ismi de kendisi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın