resim
Domènec Torrent Font
Görev:Teknik Direktör
Takım:San Luis
Yaş:61
Uyruk:İspanya
  • 1643
    sofiane feghouli’yi kamp kadrosuna almayarak çok doğru bir hareket yapan galatasaray futbol takımı teknik direktörü.

    feghouli’nin 2 asist yaptı diye kadroya girememesinin eleştirilmesini anlamlandıramıyorum. fatih terim son 3 yılda bir maçlık iyi performans gösteren her oyuncuyu ertesi hafta kadroya aldı, oyuna aldı da ne oldu? madem çok doğru bir hareket bu o zaman neden fatih terim’in son 3 yılda en çok eleştirildiği konu oyuncu tercihleri oldu? fatih terim’i bitiren hep bu faydacı hareketleri oldu zaten. hangi santrfor gol attıysa ertesi hafta onu hemen ilk 11’e yazdı. bu sefer de diğer santrfor gol attıysa ertesi hafta ilk 11 sırası ona geldi. başka bir örnek geçen sezondan*; emre akbaba gol attıysa geçmiş olsun. gelecek hafta sırf bir yerden bir gol daha çıkarsın diye saçmasapan futbolculukla bağdaşmayan hatalarına katlanmak zorundayız demektir. bu hep böyle oldu.

    daha dün taraftarın demediğini bırakmadığı adamı şimdi 2 asist yaptı diye göklere çıkarmanın anlamı yok. illa feghouli’nin övülmesi gerekiyorsa orta sahada pas trafiğini yönlendirmesiyle övülebilir ancak onun bu özelliğini kullanıp kullanmamak da teknik heyetin tercihidir. demek ki torrent, bu maç daha farklı bir taktiksel yaklaşımda bulunacak. bu bu kadar basit. ayrıca, feghouli gibi takımda en yüksek maaş almasına rağmen koskoca sezonda 3-5 maç oynama hevesi gelen iş ahlakı düşük bir futbolcuya 2 asist yaptı diye sonsuz güven duyulursa ertesi hafta bizi yakmasını da göze almışız demektir.

    ayrıca, torrent’in kadroya almama hamlelerini kadrodan kesmek gibi düşünmek büyük bir yanlış. olimpiu vasile morutan 2 hafta kadroya alınmayınca olayı fatih terim ile olan ilişkisine bağlayacak kadar uçuk komplo teorilerine sarılanlar bu hafta kadroda olmasına ne diyor acaba? taraftarımız, her şeyi çok fazla duygusallaştırıyor. saha dışına o kadar odaklanmışlar ki futbolun oynandığı saha içini göremiyorlar. gerçi onlar da haklı fatih terim’den öyle gördük hepimiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın